25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.11.2022 11:33 | Son Güncelleme: 30.11.2022 12:04

Kanye West ile Kim Kardashian'ın boşanma koşulları belli oldu

Rap yıldızı Rap yıldızı Kanye West (Ye) ile reality şov yıldızı Kim Kardashian arasında devam eden boşanma davası sonuçlandı. Mahkeme belgelerine göre Ye çocukları için ayda 200 bin dolar nafaka ödeyecek
Kanye West ile Kim Kardashian'ın boşanma koşulları belli oldu

Kanye West ile Kim Kardashian’ın 2004'te başlayan, 2014'te evlilikle taçlanan ve 2021'de boşanma başvurusuyla ayrılık sürecine giren ilişkileri resmen bitti. Mahkemeye sunulan belgelere göre mal paylaşımı ve çocuklarının vesayeti sorunları çözüme kavuştu. İşte dünyanın takip ettiği boşanma anlaşılan koşullar:

  • Çiftin 9 yaşında North, 6 yaşında Saint, 4 yaşında Chicago ve üç yaşındaki Psalm olmak üzere tam dört çocuğu var. Belgelere göre taraflar çocukları hakkında büyük kararlar vermeden önce birbirlerine danışacaklar.

Kanye ve Kim çocuklarının velayetini ortak şekilde paylaşacaklar. Ancak çifte yakın kaynaklar velayetin çoğunlukla Kim Kardashian’da olacağını ve Kanye’nin çocuklarıyla daha az görüşeceğini söylüyor.

  • Çocukların güvenlik, okul ve üniversite masrafları paylaşılacak.
  • Buna ek olarak Kanye West, ayda 200 bin dolarlık çocuk desteği ödemesi yapacak.  Nafaka olarak belirlenen para sadece çiftin çocukları için kullanılacak.
Çiftin boşanma davasının nedeni olarak aralarındaki uzlaşmaz farklılıkları göstermişti
  • TMZ'ye göre boşanma anlaşmasında West, çocuklarına yakın olabilmek için satın aldığı ve Kim Kardashian’ın yaşadığı eve komşu olan 4,5 milyon dolarlık bir evin tapusunu Kardashian'a devredecek