20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 13.09.2022 14:03 | Son Güncelleme: 13.09.2022 15:03

Kanye West ortaklıklarını bitirdi, yoluna yalnız devam edecek

Rapçi ve tasarımcı Kanye West halihazırda var olan sözleşmelerine riayet edeceğini ancak bu sözleşmeler sonlandığında başka hiçbir markayla ortaklık yürütmeyeceğini söyledi: Bundan sonra ben ve kitlem arasında hiçbir şirket olmayacak
Kanye West ortaklıklarını bitirdi, yoluna yalnız devam edecek

Bir süredir Ye adıyla bilinen rapçi ve tasarımcı Kanye West partnerlik yaptığı şirketlerle yola devam etmeyeceğini ve tek başına ilerlemeyi planladığını açıkladı. West şirketlere kendisinin para kazandırdığı gibi şirketlerin de kendisine para kazandırdığını ancak şimdi tek başına yeni şeyler yaratma zamanının geldiğini söyledi.

Ancak West’in milyarlarca dolarlık gelir elde ettiği moda endüstrisinin en karlı iki anlaşmasını sonlandırması için bir süre daha beklemesi gerekiyor. Adidas’la Yeezy Boost 350 ayakkabılar için yaptığı sözleşme 2026’da sona ererken Gap ile anlaşması ise 2030’da bitecek. Kanye West yaşamını yitiren annesinden ilhamla isimlendirmiş “Donda kampüsleri” açmaya niyetli.

Forbes, West'in 2 yıl önce aldığı Wyoming Çiftliği'ni 11 milyon dolara sattığını duyurdu

Ülke çapında açmayı arzuladığı bu projede alışveriş alanları, okullar, tarlalar ve yurtlar bulunacak. Bu noktalarda satılacak ürünler Yeezy’nin mağazalarına ve online mecralarına özgün olacak ve şu anda çalışan Yeezy ekibince tasarlanacak. Kanye West eski Adidas yöneticilerinden olan ve şimdilerde bitki temelli bağımsız giyim markası Unless Collective’i yöneten Eric Liedtke ile çalışıyor.

Yönetim değişikliklerinden şikayetçi

Adidas ve Gap Yeezy ile yaptığı iş birliği sonrası daha genç demografik topluluklara erişebilmiş ve tüketicilerin dikkati ile satın alma dürtüsüne dokunabilir hale gelmişti. Fakat CEO’larını değiştiren her iki markada da yönetim değişiklikleri sürüyor. Markaların geleceğindeki bu belirsizlik de West’in yakındığı bir diğer konu. Aynı zamanda iş birliği yaptıkları noktalarda yönetimde de söz sahibi olmak istiyordu, fakat bu talepleri iki marka tarafından da kabul edilmedi.

Adidas'a intihal suçlaması

West partnerlik yaptığı markalara sosyal medyada ve çeşitli mecralarda ağır eleştiri okları yöneltiyor. Son olarak Adidas’ın tam olarak Yeezy tarzında bir dizaynı kopyalayıp çaldığını iddia etmiş, kendisine para ödedikleri için susmasını beklememeleri gerektiğini söylemişti.

Borsada 122 milyon doları var

Kanye West’in maddi serüveni epey kompleks bir serüven. Birkaç yıl önce milyonlarca dolar borcu olduğu ve iflas etmiş bir halde öleceği konusunda rap yapıyordu. Ancak sonrasında tekrar dudak uçuklatan bir servet edindi. Bloomberg tarafından son yıl hazırlanan bilançoya göre West’in nakit olarak ve borsada 122 milyon doları bulunuyor. Bunun dışında Yeezy gibi milyarlarca dolar değerinde başka varlıklara da sahip. Adidas’la yaptığı Yeezy anlaşmasından yalnızca 2020 yılında kazancı 191 milyon dolar oldu.