25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2022 15:41 | Son Güncelleme: 17.10.2022 16:22

Kanye West, sosyal medya platformu Parler’ı satın almaya hazırlanıyor

Yahudi karşıtı paylaşımları nedeniyle Instagram ve Twitter hesapları geçtiğimiz günlerde askıya alınan Kanye West aşırı sağcıların Twitter'ı olarak bilinen sosyal medya platformu Parle'yi satın almaya hazırlanıyor
Kanye West, sosyal medya platformu Parler’ı satın almaya hazırlanıyor

Son dönemde yaptığı paylaşımlar sebebiyle Twitter ve Instagram hesabı kısıtlanan Kanye West, ifade özgürlüğüne yönelik politikalarıyla bilinen ve genellikle aşırı sağcılar tarafından kullanılan sosyal medya platformu Parler’ı satın aldığını duyurdu. Anlaşma Parler tarafından duyurulurken West’in Parler’ı ne kadara satın alacağını bilinmiyor. Öte yandan, Parler’ın sahibi olan Parlement Technologies'in bildirdiğine göre, satışın 2022’nin dördüncü çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. 

Muhafazakâr ABD seçmeni tarafından baskınla ilgili görüş bildirmekte kullanılan Parler Kongre Baskını sonrası Google Play Store’dan kaldırılmıştı, yakın zamanda ise tekrar Google Play Store’a kabul edildi.  Kanye West satın almayla ilgili olarak, “Muhafazakar fikirlerin ihtilaflı olarak değerlendirildiği dünyamızda kendimizi özgürce ifade edebilme hakkına sahip olduğumuzdan emin olmamız gerek" açıklamasını yaptı. 

Aşırı sağcıların Twitter'ı 

Aşırı sağcıların Twitter'i olarak bilinen Parler Ağustos 2018'de hizmete girdi. Parler, kendini bir özgürlükçü olarak tanıtan ve ana akım sosyal platformlara bir alternatif oluşturmak isteyen John Matze tarafından kuruldu. Uygulamada suç teşkil eden paylaşımlar ile spamlara izin verilmiyor ancak dezenformasyon ve nefret söylemine karşı müdahalede bulunmadığı için öncelikli olarak aşırı sağcı gruplar tarafından kullanılıyor.