29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.12.2022 14:04 | Son Güncelleme: 02.12.2022 14:42

Kanye West'in Twitter hesabı yine askıya alındı

Sosyal medya platformu Twitter, ABD'li rapçi Kanye West'in hesabını, platformun kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yeniden askıya aldı
Kanye West'in Twitter hesabı yine askıya alındı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra getirdiği af kapsamında tekrar sosyal medya platformuna dönen Kanye West'in hesabı yine askıya alındı. Dünyanın en zengin insanı kararı "Elimden gelenin en iyisini yaptım. Buna rağmen şiddete teşvik yasağımızı yeniden ihlal etti. Hesap askıya alınacak" sözleriyle duyurdu. Platform, West'in hesabını askıya almadan önce bir tweet'ini de kısıtladı.

Antisemitik yorumları tepki çekti

Ekimde yasal olarak adını "Ye" olarak değiştiren rapçi, sosyal medyadaki antisemitik açıklamaları nedeniyle Twitter ve Instagram'ın hesabını askıya almasından kısa süre sonra "sağcı" sosyal medya şirketi Parler'ı satın alma kararı almıştı.

 Ye, geçen haftalarda bir TV programında, aşırı sağcı komplo teorisyeni Alex Jones ile yaptığı röportajda, Hitler'i övmek de dahil olmak üzere, bir dizi antisemitik yorumları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Ye, röportajda, "Nazilerin yanında 'kötü' kelimesinin kullanılmasından hoşlanmıyorum. Yahudileri seviyorum ama Nazileri de seviyorum." demişti.