29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.09.2022 11:05 | Son Güncelleme: 09.09.2022 11:31

Kim Kardashian özel sermaye şirketi kurdu: SKKY Partners

Kim Kardashian, Carlyle Group’tan eski ortağı Jay Sammons’la yeni bir şirket kuruyor. SKKY; tüketim ürünleri, konaklama, lüks ürünler, dijital ticaret ve medyayla birlikte eğlence sektöründe yatırımlar yapacak. Kardashian markaya global kitleye erişim gücünü ve sosyal medya etkisi sağlayacak
Kim Kardashian özel sermaye şirketi kurdu:  SKKY Partners

Kim Kardashian ve Carlyle Group Inc.’ten eski ortağı tüketim ve medya işletmeleri kurma çerçevesinde yatırım yapacak yeni bir şirket kuruyor. Kardashian, Carlyle’da tüketici yatırımını yürütmekle görevli Jay Sammons’la ortaklaşa olarak SKKY Partners adını verdikleri şirketi yürütecek. İkili şirketin faaliyete geçeceğini birbirlerinden ayrı olarak verdiği röportajlarında duyurdu. SKKY tüketim ürünleri, konaklama, lüks ürünler, dijital ticaret ve medyayla birlikte eğlence sektöründe de yatırımlar yapacak.

Kardashian imparatorluğu

The Wall Street Journal’da Laura Cooper’ın imzasıylı haberde; The Kardashians ve onun öncüsü Keeping Up With the Kardashians gibi ailesiyle birlikte katıldığı şovlarla ünlenen Kardashian'ın son yıllarda imparatorluğunun hacmini epey büyüttüğünü dikkat çekildi.

2019’da start verdiği iç giyim ve konfeksiyon alanında hizmet veren Skims’in ocak ayı değeri 3.2 milyar dolardı. Şirket aynı zamanda Lone Pine Capital tarafından yürütülen bir finansman kampanyasında 240 milyon dolarlık bir fonun sahibi oldu. Kardashian bu yıl dokuz üründen oluşan bir koleksiyonu tüketicilere sunan cilt bakım serisi SKKN BY KIM’i de piyasaya sürdü.

Kris Jenner da olacak

Beats By Dre ve giyim markası Supreme gibi popüler markalara yaptığı yatırımlarla tanınan Sammons, şirketteki 16 yılının ardından temmuzun sonunda Carlyle’dan ayrıldı. Görevini bırakırken Carlyle’da yaptığı biçimde yatırımlar yapmaya devam etmeyi düşündüğünü söylemişti.

Kardashian; kozmetik ve giyim markasının yanı sıra televizyon, reklam ve yatırım gelirleriyle geçen sene Forbes'un milyanderler kulübüne girdi

Sammons bu yılın başında şirket kurmaya adım atmak için Kardashian ve annesi Kris Jenner’la görüşmeye başladığını söyledi ve yıllardır onları tanıdığını hatırlattı. Sammons aynı zamanda kızının menajerliğini yürüten ve ailenin bütün işlerini yönlendiren Jenner’ın da ortak olarak SKKY’a katılacağını belirtti.

Yatırımcıların düşleri

SKKY şirketlere küçük ve büyük hacimlerde yatırım yapmayı planlıyor. Kardashian ise SKKY’ı kurarken kendini asıl cezbeden noktanın girişimcilerle yakın bir biçimde çalışarak onlara şirketlerini büyütmelerinde yardım etmek olduğunu söyledi. 41 yaşındaki televizyon yıldızı, yatırımda bulunacağı şirketlerle çalışırken kendi iş deneyimlerini onlarla paylaşarak yardımcı olmaya çalışacağını belirtti. 

"DNA'larını değiştirmeden yardım etmek istiyorum"

Kendisini en çok heyecanlandıran şeyin, şirketlerin kurucularıyla oturup düşlediklerinin ne olduğunu anlamaya çalışmak olduğunu belirten Kardashian “DNA’larını değiştirmeden onları desteklemek ve farklı bir seviyeye taşımak istiyorum” dedi. 

Henüz yatırım yapmadılar

Kardashian SKKY’ın şimdilik bir yatırım yapmadığını ancak yıl sona ermeden ilk yatırımını gerçekleştireceğini duyurdu. Şirket fonlanma işlemlerine de başlamadı fakat kısa süre içinde kurumsal yatırımcılarla buna başlamayı planlıyor. Sammons ve Kardashian beklenen fon hacmi konusunda ise şimdilik detay vermemeyi tercih ediyor.  Boston’da yaşayan Carlyle’ın eski yatırımcısı, Boston ve Los Angeles merkezli şirketin operasyonlarının her gün başında olacak. Kardashian ise şirketin bir diğer merkezi olan Los Angeles’ta yeni rolüne hayata geçirecek. 

Birbirlerini tamamlıyorlar

Özel sermaye girişimi endüstrisinde 20 yıllık bir deneyime sahip olan Sammons, Kardashian ile iş birliğinde bulunmanın birbirlerinin yetilerini tamamlamaya yardımcı olacağını söyledi. Bana göre; Sammons bu iş birliğinin finansal ve yatırımcılık ayağı olurken, Kardashian da global kitleye erişim gücünü ve sosyal etkisini ortaklığa katacak. Sammons, Kardashian ve Jenner için “Gerçek girişimciler olarak kendilerine ait işletmeler inşa etmeye soyunmaları hiç alışılmadık bir yaklaşım” diyor.