27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.06.2022 14:41 | Son Güncelleme: 14.06.2022 15:00

Kim Kardashian Marilyn Monroe'nun elbisesini deforme etti

Marilyn Monroe'nun elbisesinin son halini gören hayranları Kim Kardashian'a öfke kustu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde elbisenin dikiş yerlerinden yırtıldığı ve bazı taşlarının eksik olduğu görülüyor
Kim Kardashian Marilyn Monroe'nun elbisesini deforme etti

Kim Kardashian, bu yıl 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen MET Gala’da, efsanevi aktrist Marilyn Monroe’nun ikonik bir elbisesiyle katılmıştı. Bu seçimiyle gündeme gelen Kardashian, Monroe hayranlarının hedefi oldu.  

Galadan 1 ay sonra sosyal medyada elbisenin zarar gördüğüne dair görüntüler paylaşıldı.  Tarihçi ve koleksiyoner Sott Fortner'ın yönettiği bir hesaptan paylaşılan görüntülerde ünlü elbisenin iki yanındaki kumaşın zedelendiği ve bazı kristallerin eksildiği görülüyor. Söz konusu fotoğraflarının 12 Haziran 2022 tarihinde çekildiği belirtildi.

Sadece 15 dakika giydi

Elbise için 7 kilo verdiğini açıklayan Kardashian, aslında orijinal elbiseyi sadece 15 dakika giydi. 41 yaşındaki televizyon yıldızının anlattıklarına göre Monroe'nun orijinal elbisesi üzerindeyken hiçbir şey yemedi, içmedi, kumaşa zarar vermemek için oturmadı bile. 

Daha önce Vogue'a konuşan reality show yıldızı, elbiseye zarar verme konusunda risk almayacağını söylemişti. Kardashian, “Elbiseye ve Amerikan tarihi için ne anlama geldiğine son derece saygılıyım. İçindeyken oturmak, yemek yemek ya da herhangi bir zarar görme riskini almak istemiyorum ve genellikle yaptığım vücut makyajını yapmayacağım” demişti. Ancak elbisenin son hali Monroe fanlarını çıldırttı. 

"Düzeltilmeyecek şekilde zarar vermiş"

The Marilyn Monroe Collection sayfasının Instagram’da paylaştığı fotoğraflara çok sayıda yorum geldi. Bir hayran Kim Kardashian’ın elbiseyi sadece 15 dakika giydiğini, daha uzun süre giyse çok daha fazla zarar verebileceğini belirtti. Başka bir hayran ise “Asla düzeltilemeyecek şekilde zarar verilmiş” yorumu yaptı. Bir hayran da, “Kumaş yırtılmış.  Kim elbiseyi daha uzun süre giymiş olsaydı, başına neler gelebileceğini hayal edin. Bunu gördüğüme çok üzüldüm” dedi.

Tasarımcısı kızmıştı

82 yaşındaki ünlü tasarımcı Bob Mackie de Kardashian'ın Met Gala'da bu elbiseyi giymesine izin verme kararına sert tepki gösterdi. Mackie, 19 Mayıs 1962'de özellikle Monroe'nun Başkan Kennedy'ye serenat yapması için elbiseyi yaratan moda efsanesi Jean Louis'in asistanı olarak çalışırken elbisenin orijinal tasarımını çizdiğinde henüz 23 yaşındaydı. Mackie, Entertainment Weekly'ye “Bunun büyük bir hata olduğunu düşündüm. Marilyn bir tanrıçaydı. Elbise onun için yapıldı. O elbisenin içinde başka kimse görülmemeli” dedi. 

Kardashian, 1962’de Monroe tarafından giyildiğinden beri elbiseyi giyen ilk kişi oldu. Elbiseye sığdırmak için üç haftada 7 kilo verdiğini itiraf etti, ancak yine de fermuarını çekemedi. Kardashian, elbisenin arkasının açık olduğunu gizlemek için beyaz kürklü bir şal kullandı.