26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.09.2022 09:34 | Son Güncelleme: 10.09.2022 09:54

Kraliçe Elizabeth'in hayvanlarına ne olacak?

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in vefatı sonrası Galler Prensi unvanını kullanan oğlu, Kral 3. Charles olarak tahta oturdu. Gözler 70 yıllık süreç sonrası yaşanan değişimde. Yeni dönemde merak edilen konulardan bir tanesi de Elizabeth'in ölümünün ardından 4 köpeğine ne olacağı?
(Fotoğraf: Tim Graham Picture Library/Getty Images-2007)
(Fotoğraf: Tim Graham Picture Library/Getty Images-2007)

Onlar bugüne kadar Buckingham Sarayı'nı sahibiymiş gibi dolaştılar. Kraliyet şefleri yemeklerini hazırladı, psikologlar tedavi etti. Yastıklı hasır sepetlerinde uyudular. Kraliçe 2. Elizabeth'in 70 yıllık saltanatı boyunca sahip olduğu köpekleri adeta küçük krallar gibi yaşadı.

Kraliçe ile birlikte rol aldılar

Elizabeth'in Plover, Disco ve Mint gibi isimlerle 30'dan fazla köpeği oldu. Hepsi çok iyi bakıldı hatta Saray'ın yıldızları muamelesi gördü. Öyle ki üçü 2012 Olimpiyatları'nın tanıtımı için yayınlanan Kraliçe'nin, Daniel Craig ile birlikte rol aldığı James Bond skecinde bile yer aldı. Hatta Kraliyet Ailesi ve Elizabeth dönemini anlatan Netflix dizisi The Crown'a bile konu oldular. Ancak şimdi herkesin merak ettiği soru Kraliçenin sevimli dostlarına ne olacağı. 

"Aile üyeleri paylaşabilir"

Hayvanlara ne olacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı ancak köpeklerin Kraliyet Ailesi üyeleri arasında paylaşılabileceği konuşuluyor. ABD merkezli haber dergisi Newsweek'e konuşan kraliyet yazarı Ingrid Seward, köpeklerin büyük ihtimalle aile üyeleri tarafından sahiplenileceğini söyledi. Seward, Prens Andrew'ün hediye ettiği köpeği bakmak için geri alabileceğini tahmin ediyor. 

100'e yakın atı olduğu tahmin ediliyor

Öte yandan II. Elizabeth, atlara ilgisiyle de tanınan bir liderdi. Tahta çıkışının 70. yıldönümünün kutlandığı Platinyum Jübile törenleri kapsamında Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, II. Elizabeth'e birer at hediye etmişti. II. Elizabeth'in, babası VI. George'tan kendisine miras kalanlar da dahil en az 100 ata sahip olduğu tahmin ediliyor.

Kraliçe'nin bilinen köpekleri

Kraliçenin sahip olduğu en yaşlı köpek, Pembroke Welsh Corgi ve Dakhund kırması olan 13 yaşındaki Candy. Bu türün adı dorgi olarak da biliniyor. II. Elizabeth, geçen yıl eşi Prens Philip ağır hastalandığında, Kraliyet Ailesi üyelerinin kendisine hediye ettiği Muick'e de baktı.

Prens Andrew ve kızları Prenses Beatrice ile Princess Eugenie, geçen yıl temmuzda II. Elizabeth'e Sandy adlı bir köpek daha hediye etmişti. Buckingham Sarayı'na son katılan köpekse İngiliz Cocker Spaniel cinsi Lizzie'ydi.