26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2022 09:52 | Son Güncelleme: 25.08.2022 14:41

Los Angeles İdari Yönetimi, Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant'a 16 milyon dolar tazminat ödeyecek

ABD'de mahkeme, Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasında cesetlerin fotoğraflarını çeken yerel yönetimin, basketbol yıldızının eşine 16 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi
Los Angeles İdari Yönetimi, Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant'a 16 milyon dolar tazminat ödeyecek

Los Angeles’ta jüri, 2020 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Bryant’ın ve kızı Gianna’nın cesetlerinin fotoğraflarını çekip paylaşan yerel yönetimi ihmal ve mahremiyeti ihlal etmekten suçlu buldu. Buna göre yönetimin, Bryant’ın eşi Vanessa Bryant’a 16 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. 

Jüri, oybirliğiyle kararını vermeden önce federal hukuk davasında üç saatten biraz fazla tartıştı. Mahkeme sonunda Associated Press ve USA Today'e göre jüri üyeleri, Bryant'ın dul eşi Vanessa Bryant'a 16 milyon dolar, aynı kazada eşi Sarah ve kızı Peyton'ın kaybeden Chris Chester'a ise 15 milyon dolar tazminat verdi.

"Her gün korku içinde yaşıyorum"

Chester'ın avukatı Salı günü jüriye, Chester ve Vanessa Bryant'ın çektikleri acı için 2,5 milyon dolar ve hayatlarının geri kalan her yılı için 100.000 ila 1 milyon dolar arasında bir miktar almaları gerektiğini söyledi.  Vanessa Bryant ifade verirken fotoğrafların halka açılabileceğinden "her gün korku içinde" yaşadığını ve hayatta kalan kızlarının bir gün onları görebileceğini söyledi. 

Kobe Bryant'ın helikopter kazası

Kobe Bryant, Gianna Bryant ve diğer yedi kişi Ocak 2020'de Los Angeles'ta bir basketbol turnuvasına giderken helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu tarafından yapılan kaza incelemesi, pilot Ara Zobayan'ın yönünün şaşırdığını ve düşük görüş koşullarında uçarak güvenlik protokollerini göz ardı ettiğini belirledi. 

Fotoğrafların özel olarak paylaşıldığı iddiası

Vanessa Bryant ve diğer sanık Chester, Los Angeles İdari Yönetimi, Los Angeles şerif departmanı, Los Angeles itfaiyesi ve bazı yetkililere dava açarak, bazı müdahalecilerin gerekli olmadığı halde kazazedelerin cesetlerinin düzinelerce fotoğrafını çektiğini iddia etti. İddiaya göre fotoğraflar özel olarak da paylaşıldı. Fotoğrafların paylaşıldığı bilgisini ilk olarak Los Angeles Times yazdı. 

"Merak bizi ele geçirdi"

Ağustos ayında başlayan duruşma sırasında, adli tabip kaza mahallindeki korkunç manzaraları anlattı. Buna göre görünüşleri tanınmaz olduğundan çoğu kurbanın bilimsel olarak teşhis edilmesi gerekiyordu. Ancak iddiaya göre fotoğraflar bölüm üyeleri ve eşleri arasında yayıldı ve ödül galasında barmene gösterildi. Milletvekili Rafael Mejia da “merak bizi ele geçirmişti” diyerek fotoğrafları diğer milletvekilleriyle paylaştığını kabul etti. Memurların ve milletvekillerinin ifadeleri ise çelişkili, birisi fotoğrafları çekmesinin emredildiğini söylüyor.