16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 05.08.2022 17:14 | Son Güncelleme: 05.08.2022 17:57

Temyiz talebi reddedildi: Kevin Spacey, House of Cards yapımcılarına 31 milyon dolar tazminat ödeyecek

Kevin Spacey, hakkında çıkan cinsel istismar iddiaları sonrası atıldığı House of Cards dizisinin yapımcılarına 31 milyon dolar tazminat ödeyecek. Kararı temyize götüren Spacey'nin talebi reddedildi
Temyiz talebi reddedildi: Kevin Spacey, House of Cards yapımcılarına 31 milyon dolar tazminat ödeyecek

Hakkında prodüksiyonda çalışan genç ekip üyelerine karşı cinsel istismar iddiaları çıkan Hollywood yıldızı Kevin Spacey'nin, kasım ayında yapım şirketi MCR'a 31 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.  Spacey temyiz süreci başlamasını talep etti ancak PA Media haber ajansının elde ettiği dökümanlara göre aktörün talebi cumartesi günü Los Angeles’taki bir yargıç tarafından reddedildi. Yargıç Mel Red Recana, Spacey ve avukatlarının verilen kararın haksız olduğunu gösterecek delilleri olmadığını belirtti. 

"Mahkeme kararından memnunuz"

MRC’nin avukatı Michael Klump, karardan sonra "Mahkeme kararından memnunuz" dedi. MRC’ın mahkemeye sunduğu dosyalar Spacey’nin nasıl film, televizyon ve tiyatro kariyeri boyunca birlikte çalıştığı genç erkeklere karşı sistematik bir şekilde gösterdiği suistimal, cinsel taciz ve uygunsuz dokunma gibi davranışlardan bahseden suçlamalar sonrasında Netflix dizisi House of Cards’dan atıldığını anlatıyor. 

Sözleşme yükümlülüklerini ihmal etti 

Aynı zamanda yargıç, Spacey’nin defalarca MRC’ın yönlendirmelerine, uygulamalarına ve taciz karşıtı olan politikalarına uygun bir şekilde hizmet vermeyi içeren sözleşme yükümlülüklerini ihlal ettiğini ekledi. Dizide politikacı Frank Underwood'u canlandıran aktör, suçlamalar sonrası çıkarılmadan önce, beş sezon boyunca House of Cards’da başrol oyuncusuydu. 

Spacey’nin ayrılışı dizinin altıncı sezonunun kısaltılmasına ve yeniden yazılmasına sebep olarak MRC’ın milyonlarca dolar gelir kaybetmesine neden olduğu için kararda, yargıç Spacey’nin sözleşmesinin kalanı için hak sahibi olmadığı kararına vardı. 

Suçlamaları reddetti 

Spacey, geçen ay İngiltere mahkemesinde 17 yıl öncesine dayanan cinsel istismar suçlamalarını reddetti. 14 Temmuz günü Old Bailey Londra’da şu an 30’larında ve 40’larında ola üç erkek ile ilgili beş farklı suçlamaların asılsız olduğunu söyledi. Suçların Londra ile Gloucestershire’da 2005’le 2013 arasında, Spacey’nin Old Vic tiyatronun sanat yönetmeni olduğu zaman geçtiği iddia ediliyor.

Ekimde tekrar mahkeme salonunda 

Hakim, 2023’ün başında gerçekleşecek ileri bir duruşma ile birlikte, seneye 6 Haziran’dan üç ila dört hafta sonrasına duruşma koydu. Aynı zamanda Spacey’ye karşı suçlamalarını halka açık bir şekilde yapan ilk kişi olan aktör Anthony Rapp ile davası Ekim 2022’de New York’ta başlayacak.