02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.10.2023 20:13 | Son Güncelleme: 13.10.2023 20:32

Metin Akpınar'dan evlilik dışı kızlarıyla ilgili açıklama

Metin Akpınar, evlilik dışı kızlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Akpınar konuyla ilgili olarak "Varlıklarından haberdar olmadığım çocuklarımın çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm. Ayrıca eşim Göksel Akpınar'ı üzdüğüm için özür diliyorum" dedi
Metin Akpınar'dan evlilik dışı kızlarıyla ilgili açıklama

Göksel Özdoğdu ile 62 yıldır evli olan usta sanatçı Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkiden bir kızı olduğu 35 yıl sonra ortaya çıktı. Mahkeme kararı ile Akpınar'ın kızı olduğunun resmiyet kazandığını açıklayan Duygu Nebioğlu'nun bu sözlerinin ardından Metin Akpınar, evlilik dışı kızları Duygu Nebioğlu ve Sevgi Nebioğlu hakkında açıklama yaptı. Akpınar, "36 yıl önce Antalya’da bir sanatsal etkinlikte tanıştığım kişiyle sadece bir gecelik beraberliğim oldu. Bu olaydan sonra bir daha ne görüştük ne de haberleştik. 24 yıl sonra, bir gün ikiz kardeşler bana ulaşıp babalarının ben olduğumu söylediler. Elbette çok şaşırdım ve sarsıldım" şeklinde konuştu.

Tanıdığım anda onları çocuklarım bildim

"Kızlarımdan öğrendiğime göre bir yetiştirme yurdunda kalmışlar, 6 yaşındayken de Nebioğlu ailesi tarafından evlat edinilmişler. 20 yaşına geldiklerinde ise biyolojik ailelerini bulmak istemişler" diyen Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendilerini ilk tanıdığımdan itibaren çocuklarım olarak kabul ettim. Hepimiz açısından en sağlıklı şekilde ilişkimizi sürdürmek için karşılıklı çaba sarf ettik. Bu şekilde yolumuz kesiştikten sonra onlara, eşim Göksel ile birlikte elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmaya çalıştık. Bunca yıldan sonra gelen bu haberin ardından onların beklediği ve umduğu baba olmam kolay değildi"

Habertürk'ün haberine göre 2023 yılında aralarındaki bağı resmiyete kavuşturmayı tercih ettiklerini dile getiren Akpınar, buna bir itirazının olmadığını söyledi ve kamuoyunu meşgul eden dava sürecinin başladığını kaydetti. Akpınar, dava sırasında davayı zora sokacak herhangi bir çabasının bulunmadığını da dile getirdi.

Duygu nüfusuma geçti

Hukuki prosedürler tamamlandıktan sonra 13 Ekim 2023 günü itibariyle Duygu'nun kendi nüfusuna geçtiğini belirten Akpınar, hukuki işlem tamamlandığında kardeşini de nüfusuna aldıracağını söyledi.

"Kızlarımı tanımamdan itibaren bugüne kadar onları kabullenmemde ve onlara karşı duygularımda bir değişiklik olmadı. Bu dava sürecinin de buna olumsuz bir etkisi yoktur" ifadelerini kullanan Akpınar sözlerini şöyle noktaladı:

"Varlıklarından haberdar olmadığım çocuklarımın çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm. Ayrıca eşim Göksel Akpınar'ı üzdüğüm için özür diliyorum. En önemlisi anlamsız bir şekilde üzdüğüm halkımdan özür diliyorum. Ne yazık ki hayat geriye doğru yaşanmıyor"

Ne olmuştu?

Metin Akpınar, 1987'de Suphiye adlı kadınla yaşadığı kısa süreli ilişkiden 1988'de Duygu Nebioğlu ile Sevgi Nebioğlu adında ikizler dünyaya geldi. Duygu Nebioğlu ile Sevgi Nebioğlu, anneleri tarafından terk edildikten sonra 6 yaşına kadar Çocuk Esirgeme Yurdu'nda büyüdü. İki kardeş, 1994'te Aksekili Özdener Nebioğlu - Emine Nebioğlu tarafından evlat edinildi. Duygu Nebioğlu, 21 yaşındayken Metin Akpınar'ın biyolojik babası olduğunu öğrendikten sonra babalık davası için mahkemeye başvurarak DNA testi yapılmasını istedi. Gizlilik kararı doğrultusunda Antalya Akseki Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlanırken DNA testinin sonunda, Duygu Nebioğlu'nun Metin Akpınar'ın biyolojik kızı olduğu saptandı.

Metin Akpınar'ın başta bir kızı olduğu sanıldı, ancak Duygu Nebioğlu'nun Sevgi adında ikiz kardeşi olduğu ortaya çıktı.

1961'de Göksel Akpınar ile yaptığı evliliğinden çocuğu bulunmayan 81 yaşındaki Metin Akpınar, evlilik dışı kızları olduğunu 10 yıl önce öğrendi.