27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.05.2023 10:32 | Son Güncelleme: 04.05.2023 11:17

Michelle Obama'dan çocukların sağlıklı beslenmesi için gıda şirketi

ABD eski Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, çocuklara yönelik sağlıklı yiyecek ve içecek üretmeyi amaçlayan yeni bir şirket kurduğunu açıkladı
Michelle Obama'dan çocukların sağlıklı beslenmesi için gıda şirketi

New York'ta düzenlenen bir konferansta konuşan Michelle Obama, PLEZi Nutrition isimli şirketin ürünlerinin, daha düşük şeker ve zengin besin içeriğine sahip olacağı için uzun vadede çocukların sağlığına daha az zarar vereceğini söyledi.

ABD eski Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, 2010'da ülkede hareketli ve sağlıklı bir yaşam biçimini teşvik etmek amacıyla Let's Move girişimini başlatmıştı.

Obama, bu alanda değişimin gerçekleşmesi için dışardan çalışarak fark yaratılamayacağını öğrendiğini ifade ederek sektörün içinde çalışıp, gıda endüstrisini değiştirmek için farklı yolların aranması gerektiğini belirtti. Bu şirketle sadece sağlıklı ürünler üretmeyi amaçlamadığını kaydeden Obama, aynı zamanda gıda endüstrisini daha sağlıklı duruma getirecek bir yarış başlatmayı umduğunu söyledi.

Obama, ABD'de çocukların önerilen seviyelerin çok daha üstünde şeker tükettiğini ve yeterince besin alamadığını vurgulayarak PLEZi Nutrition şirketi aracılığıyla çocukların beslenmesini iyileştirmeyi amaçladığını ifade etti.

Let's Move girişimi nedir?

2010 yılında, Let's Move girişimi dahilinde ABD Olimpiyat Komitesi, Daha Sağlıklı Amerika Ortaklığı, ABD Paralimpikleri ve çok sayıda ulusal kuruluşla işbirliği yapan Michelle Obama, ABD'de hareketli ve sağlıklı bir yaşam biçimini teşvik etmek amacıyla başlattığını ve ülkede yaklaşık her üç çocuktan birinin kilolu ya da obez olduğunu söylemişti. Obama, aynı zamanda proje dahilinde 1 milyon 700 bin çocuğun daha hareketli bir yaşam sürmesini sağladığını açıklamıştı

Kaynak: AA