23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 16:00 | Son Güncelleme: 12.05.2023 16:57

Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Cumartesi günü için hala bir planınız yoksa kültür-sanat dolu bir gün için Oksijen'den İstanbul rehberi; Tiyatro, konser, mekan, podcast ve ekran önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

JJ Arena

Bi Tek Ben Anlarım ve Güneşe Dokundum gibi parçalarla dikkatleri üzerine çeken Köfn ve İlk single Ben Senden Vazgeçtim ile Spotify Türkiye Viral Listesi'nde çok uzun süre kalmayı başaran Skapova, 13 Mayıs akşamı JJ Arena sahnesinde bir araya geliyor.

Şahmaran

Gülseren Aydın ve Suzan Acun ilhan’ın kaleminden dökülen Şahmaran, 13 Mayıs'ta Kadıköy İkincikat’ta seyirciyle buluşuyor. Oyunda Suzan Acun İlhan’ın performansına Can Ömer Uygan’ın yaptığı canlı performanslar ve müzisyenler Fatih Durgut (Trompet) Ömürcan Edeş (Davul) eşlik ediyor. Oyun, Şahmaran efsanesini dört farklı zamanda, dört kadın üzerinden anlatıyor.

Atölye

13 Mayıs'ta Elite World İstanbul Taksim’de, Elite World Hotels Resorts Mutfaklar Koordinatörü Mehmet Uzunöz’ün önderliğinde, sushi yapımının püf noktalarının anlatılacağı atölye katılımcıları bekliyor. Atölyede katılımcılar, pirinç pişirme, pirinç soslama, balık hazırlama ve dilimleme, yosun ile sarma, pirinç lokmalarını balık ile birleştirme gibi sushi yapmanın inceliklerini keşfetme fırsatı buluyor.

Sette Cinayet

İnteraktif polisiye oyunları ile tanınan Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nın heyecanla beklenen yeni oyunu Sette Cinayet ile 13 Mayıs'ta Dada Salon Kabarett'te seyirciyle buluşuyor. Melda Gür, Merve Sevi ve Selin Atasoy'un oyunculukları ile çekilen iddialı bu müzikal, şehir dışına kurulmuş devasa bir film seti ve Okan Bayülgen yorumuyla dikkat çekiyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Tarih 101

Kısa ve öz tarih bilgileri arayanlar için iyi bir kaynak. Türkiye’den ve dünyadan önemli tarihi olaylarını satır başlarıyla özetleyen bir içerik hazırlayan Berkay Soner, tarihi hamaset yapmadan anlattığı iddiasıyla yola çıkıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 Başıma Gelmeyen Kalmadı

Dünyaca ünlü şeflerden müzisyenlere, öğrencilerden oyunculara seyahat tutkunlarının hikayeleri bu yayında. Seyahat yazarı Bahar Akıncı, seyahat etmenin insanı nasıl değiştirdiğini, geliştirdiğini ve neler kattığını konuştuğu konuklarıyla tam bir keşif podcast’i ortaya çıkartıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Lucca

Artık bir İstanbul klasiği demek çok doğru. Özellikle Cumartesi uzun bir öğle yemeği için, mükemmel bir öneri. Üstelik yeni sezon için, menüyü yenilemişler. Sevgili Cem Migrap'ın titizliği ve mutfak ekibinin tecrübesi lezzetlere yansımış. Tavsiyem ortaya paylaşımlı tabaklar söylemeniz. Ve keyfini çıkarmanız. Yer ayırtmayı unutmayın.

Instagram @lucca_style

Ekran Önerisi

The Outfit - TOD

Başrolde Mark Rylance’ın olduğu bu gerilim dolu ve tek mekanda geçen film, Chicago’da küçük bir terzi dükkanı işleten ve gangster bir aileye kıyafetler diken Leonard adındaki bir makastarın yaşadıklarını anlatıyor. Sıradan bir gecede beklenmedik bir çete savaşının dükkana taşınmasıyla Leonard, vakti ve aklını iyi kullanmak durumunda kalır.