05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2024 09:14 | Son Güncelleme: 12.01.2024 09:33

OpenAI CEO'su Sam Altman evlendi

ChatGBT'yi hayata geçiren OpenAI'ın CEO'su Sam Altman sevgilisi Oliver Mulherin ile evlendi. Düğüne katılan kaynaklara ve sosyal medyaya sızan fotoğraflara göre çift, deniz kenarında küçük bir tören gerçekleştirdi
OpenAI CEO'su Sam Altman evlendi

Business Insider'ın yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Sam Altman ve yazılım mühendisi Oliver Mulherin evlendi. OpenAI CEO'su ile birlikte Kaliforniya'da yaşayan Mulherin'in nikah fotoğrafları Perşembe günü sosyal medyada yayılmaya başladı ve bazıları bunların gerçek olup olmadığını sordu. 

Düğüne katılan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak Insider'a fotoğrafların "yapay zeka tarafından üretilmiş görüntüler olmadığını!" söyledi. Fotoğrafların Altman'ın diğer kullanıcılara gizli olan Instagram profilinden alınmış ekran görüntüleri olduğu görülüyor. Görüntülerde çift, beyaz gömlekler giymiş ve yakalarına orkide takmış olarak tropik bir yerde görülüyor.

Bir fotoğrafta Altman'ın kardeşi, yazılım şirketi Lattice'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Jack Altman, Sam Mulherin'in sol eline yüzüğü takarken nikah memuru rolüyle onu izliyor. Bir başka fotoğrafta ise çift, Yahudi düğünlerinde bir gelenek olan cam kırarken görülüyor. Tören alanının bir fotoğrafı yaklaşık bir düzine kişinin katıldığını gösteriyor. Törenin yeri ve tarihi bilinmese de bazı kaynaklarda Hawaii'de yapıldığı belirtiliyor.

Çocuk sahibi olmak istiyorlar

Altman Mulherin ile olan ilişkisini yıllar boyunca nispeten gizli tuttu. İkili San Francisco'da birlikte yaşıyor ve geçen yıl OpenAI CEO'su Mulherin'i Beyaz Saray'daki bir akşam yemeğine getirdiğinde ilk kez kamuoyunun karşısına çıktılar. LinkedIn profiline göre Mulherin ya da Altman'ın deyimiyle Ollie, Meta'da iki yıl çalıştı ve Melbourne Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri okumuş.

Çiftin yapay zekaya karşı ortak bir ilgisi var gibi görünüyor. Mulherin'in mezun olduktan sonra 2018'de katıldığı bir kodlama organizasyonunun kurucusunun blog yazısına göre, Melbourne Üniversitesi'nde geçirdiği süre boyunca Mulherin bazı yapay zeka projeleri üzerinde çalışmış. Daha yakın zamanda, New York Magazine'e verdiği bir röportajda Altman, çiftin yakında çocuk sahibi olmak istediğini söyledi.