06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2022 14:58 | Son Güncelleme: 16.07.2022 15:58

Ricky Martin'e cinsel istismar suçlaması

90'lı yıllarda fırtına gibi esen pop yıldızı Ricky Martin'in ismi bu defa istismarla anılıyor. İddiaların sahibinin ise Martin'in 21 yaşındaki yeğeni olduğu ortaya çıktı. İddialara göre Martin, yeğeniyle yedi ay ilişki yaşadı ve bu süreçte fiziksel ve psikolojik şiddette bulundu
Ricky Martin'e cinsel istismar suçlaması

Latin pop yıldızı Ricky Martin istismar suçlamasıyla gündemde...

İki hafta önce ise Porto Riko'daki bir yargıç Martin'e karşı 'aile içi istismar' nedeniyle uzaklaştırma kararı aldırmış ancak istismara uğradığı söylenen kurbanın önce açıklanmamıştı. 

Şarkıcının avukatı Martin hakkındaki aile içi istismar iddialarını reddederek, “Ricky Martin hakkında koruma ve uzaklaştırma kararına yol açan iddialar tamamen asılsız ve uydurmadır. Gerçekler ortaya çıktığında müvekkilimiz Martin'in tamamen haklı çıkacağından çok eminiz” sözleriyle şarkıcıyı savundu.

İddialar yeğeninden

İki haftadır gündeme gelen istismar iddialarının şarkıcı Martin'in yeğenine ait olduğu ortaya çıktı. 

İddiaların sahibini açıklayan ise Martin'in ağabeyi Eric. 

Şarkıcının yeğeni, amcası Martin ile yedi ay ilişki yaşadığını, bu süreçte fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü ileri sürdü. Ayrıca iddialara göre Martin ilişkinin bitmesini kabullenemedi ve yeğeninin peşini bırakmak istemedi.

Martin’in avukatı Marty Singer ise suçlamaları yapan yeğenin akıl sağlığı sorunlarıyla boğuştuğunu iddia ederek “Ricky Martin elbette yeğeniyle asla cinsel veya romantik bir ilişki yaşamamıştır, yaşamayacaktır. Bu yalnızca yanlış bir suçlama değil, aynı zamanda mide bulandırıcı” ifadelerini kullandı.

Ricky Martin ve Jwan Yosef 2018'de dünya evine girdi

Menajeriyle davalık

Öte yandan Martin geçtiğimiz günlerde eski menajeriyle davalık olmuştu. Şarkıcının kendisine üç milyon dolar borcu olduğunu iddia eden eski menajer, şarkıcıyı kariyerini bitirebilecek iddialardan kurtardığını öne sürmüştü.

Ricky Martin'in portresi 

Asıl adı Enrique Martín Morales olan 24 Aralık 1971'de Porto Riko'da dünyaya geldi. 1990'lı yılların en başarılı erkek pop şarkıcılarından biri olan Martin, ABD ve Latin müzik listelerinde 21 kez en iyi 10 şarkı içerisinde yer aldı, sekiz kere birincilik elde etti.

2010'da eşcinsel olduğunu açıklayan Martin 2018'de sevgilisi Jwan Yosef ile evlendiğini "Onu artık nişanlım diye tanıtmayacağım! O benim eşim! Yeminimizi ettik, gerekli evrakları imzaladık ve artık evliyiz. Şahane bir duygu bu!" sözleriyle duyurmuştu. Martin'in, Matteo ve Valentino isminde iki oğlu var.