06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2023 19:40 | Son Güncelleme: 19.07.2023 21:44

Şef Danilo Zanna kendi restoranında çalışanları tarafından darp edildi

MasterChef ile Türkiye'nin tanıdığı şef Danilo Zanna restoranında kendi çalışanları tarafından darp edildi, görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Olayın yeni şube açacak olan Zanna’nın mekâna eğitime gelen yeni personele bahşiş verilmesini istemesine karşı çıkılması üzerine çıktığı iddia edildi
Şef Danilo Zanna kendi restoranında çalışanları tarafından darp edildi

MasterChef programıyla adını Türkiye'ye duyuran şef Danilo Zanna, Vadi İstanbul AVM'de bulunan restoranında kendi çalışanları tarafından darp edildi. Darp görüntüleri ise sosyal medyada büyük ses getirdi.

Alışveriş merkezi (AVM) Vadi İstanbul’da restoranı bulunan Danilo Zanna, iki kişi olduğu öğrenilen çalışanı tarafından mekanın önünde İzmir şubesinin müdürü ile birlikte darp edildi. Saldırıya AVM güvenlikleri müdahale etti. Daha sonra polis gelerek tarafları karakola götürdü.

Olayın yeni şube açacak olan Danilo Zanna’nın, mekana eğitime gelen yeni personele bahşiş verilmesini istemesine karşı çıkılması üzerine çıktığı iddia edildi.

Zanna'dan açıklama

Danilo Zanna, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan tatsız olaydan dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Çok şükür iyiyim ama müdürümüze yapılan saldırıya müdahale etmek zorunda kaldım. Gerekli şikayetleri emniyet güçlerimize ileteceğiz" ifadesini kullandı.

Danilo Zanna kimdir?

15 Nisan 1982'de İtalya'da dünyaya genel Zanna, aşçılığı aile mesleği olarak devraldı. Aşçılık becerisini İtalyan şeflerle çalışarak İtalyan mutfağı üzerine pekiştirdi. Ancak kariyerinin devamında radikal bir değişikliğe giderek eski eşi Tuğçe Demirbilek ile tanıştıktan sonra rotayı Türkiye'ye çevirdi.

Türk Mutfağı ile ilgilenen Zanna, sonrasında Türkiye'ye yerleşti. İtalyan ve Türk mutfağı üzerine yemeklerin bulunduğu bir restoran açtı. Daha sonra televizyon programlarında yer almaya başlayarak ilk defa Zahide ile Hayata Yetiş adlı programda yardımcı yemek şefi olarak yer aldı.

Zanna'nın asıl tanınması ise Planet Mutfak televizyon kanalında kendisinin hazırlayıp sunduğu "İtalyan İşi" adlı yemek programıyla oldu. Türkiye'de farklı ülkelerin restoran kültürüne yer veren Kadir Has Üniversitesi İstanbul Mutfağı Enstitüsü'nde İtalyan yemekleri üzerinde çalışmalar yaptı.

Planet Mutfak kapandıktan sonra 2015'ten itibaren atv'de yayınlanan Elin Oğlu ve NTV'de yayımlanan, kendisinin hazırlayıp sunduğu Lezzetin Şarkısı adlı programlarla ekranlara geldi. Zanna son olarak TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan MasterChef Türkiye programda jüri üyeliği yaptı.

 

Kaynak: TV100