19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.12.2022 12:35 | Son Güncelleme: 01.12.2022 12:46

Squid Game oyuncusu O Yeong-su uygunsuz taciz suçlamasıyla yargılanacak

Güney Kore mahkemesi, bir kadını taciz etmekle suçlanan Squid Game oyuncusu O Yeong-su'nun Şubat ayında uygunsuz saldırı suçlamasıyla yargılanacağını açıkladı
Squid Game oyuncusu O Yeong-su uygunsuz taciz suçlamasıyla yargılanacak

78 yaşındaki Squid Game oyuncusu O Yeong-su hakkında geçen hafta suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine Yonhap haber ajansı'nın bildirdiğine göre,suç duruyusunda bulunan kadın ilk olarak Aralık 2021'de O Yeong-su hakkında şikayette bulunmuş ancak dava nisan ayında kapatılmıştı. Güney Kore mahkemesi, oyuncunun şubat ayında uygunsuz saldırı suçlamasıyla yargılanacağını açıkladı.

Kapatılan dava yeniden açıldı

Başkent Seul'deki savcılık davayı yeniden açtı ve Yeong-su'nun sürekli olarak reddettiği iddiaları araştırdı. Kadın, Yeong-su'yu 2017 yılında bir toplantı sırasında istenmeyen fiziksel temasta bulunmakla suçlamıştı. Ancak O, JTBC muhabirine bir gölün etrafında yürürken yol göstermek için kadının ellerini tuttuğunu söyleyerek suçlamayı reddetti. JTBC'nin haberine göre, geçen yıl kadına özür dilemeyi teklif etmiş ancak bunu kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ettiği için yapmamış. İddiaya göre kadının kendisine bu olay hakkında sorun çıkarmayacağını söylemesi üzerine yaptığını söyledi.

Kimdir?

Oyuncu, 1944 yılında şu anda Kuzey Kore sınır kasabası olan Kaepung'da doğdu. Güney Kore'nin en iyi sahne oyuncularından biri olarak görülüyor. 1963'ten bu yana 200'den fazla yapımda rol aldı ve çok sayıda ödül kazandı. Ayrıca 2003 yılında ödüllü yönetmen Kim Ki-duk tarafından çekilen Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring filmi de dahil olmak üzere sinema ve televizyonda birçok karizmatik yardımcı rolde yer aldı. Ocak ayında Yeong-su, Netflix'in popüler dizisindeki rolüyle en iyi yardımcı oyuncu seçilmesinin ardından Altın Küre kazanan ilk Güney Koreli aktör oldu. Yeong-su ayrıca Squid Game'deki performansıyla Emmy'ye aday gösterildi. O, oyunlara dahil olan gizemli yaşlı bir yarışmacı olan O Yeong-su Il-nam'ı canlandırdı.