18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.08.2023 14:28 | Son Güncelleme: 21.08.2023 15:33

The Guardian yazarından Murdoch analizi: Hep aynı yaştaki kadınları tercih ediyor

48 yaşındaki aktör Leonardo DiCaprio'nun 25 yaşından büyük sevgili tercih etmemesi uzun süre konuşuldu. The Guardian yazarı Catherine Bennett, Elena Zhukova ile yeni bir ilişkiye başlayan Rubert Murdoch'un da benzer bir demografik tercihi olduğunu öne sürdü
The Guardian yazarından Murdoch analizi: Hep aynı yaştaki kadınları tercih ediyor

Milyarder Rupert Murdoch'un son kız arkadaşı Elena Zhukova ile olan fotoğrafları, insanların yaşı yaşına uygun biriyle birlikte olma anlayışına bir nevi katkıda bulunuyor. Kısa süre önce kendi deyimiyle hayatının ikinci yarısına adım atan 92 yaşındaki Murdoch'un özel hayatı pek de eğlenceli görünmüyor. Örneğin Ann Lesley Smith ile nişanlandıktan iki hafta sonra, kimse daha bu ilişkinin dinamiğini bile anlamadan ayrıldılar. Alaca sinekkapan gibi göç eden kuşlarda yaşa bağlı eşleşmeyi inceleyen akademisyenler de muhtemelen aynı türden bir sorunla karşı karşıya.

Eski eşi tanıştırdı

Murdoch ya da Zhukova hızla yoluna devam ederse, Murdoch'un 66 ya da 67 yaşındaki uygun eşleri tespit edebildiği esrarengiz seçimleri hakkında daha fazla şey öğrenebiliriz. Böyle bir tutarlılıkla hareket etmesi rastlantısal olabilir mi? Medya patronunun üçüncü eski karısı Wendi Deng'in onu büyük bir aile toplantısında moleküler biyolog olan Zhukova ile tanıştırdığı biliniyor. Bir Rus oligarkın eski eşi olan Zhukova  aynı zamanda şimdi yaptırım uygulanan Roman Abramovich'in eski kayınvalidesi. Murdoch'un yeni kız arkadaşı 66 yaşında. Smith de 66 yaşındaydı. Murdoch'ın son eski eşi Jerry Hall ise 67 yaşında. 

Murdoch'un 26 yaş aralığının ideal olarak belirlediğini ve aile mirasını tehdit etmeyen (92 veya 66 yaşında değilseniz) bir yaş aralığı olduğunu teorize etmek için erken mi? Murdoch'un romantik başarısı üzerine medyada çıkan yorumlara bakılırsa, erkeklerin kendi nesillerine kur yapma konusundaki aşırı isteksizliği hala normal karşılanıyor. Geçen hafta yayınlanan fotoğraflar, Mart ayında Smith'e ve ondan önce de 2022'de beklenmedik bir şekilde boşandığı Hall'a olan aşkını ilan etmesinden bu yana Murdoch için en sempatik tanıtım olmuş olmalı.

Yaş farkı sorunsuz görünüyordu

Aynı zamanda, Macron'ların tatil fotoğrafları aralarındaki (24 yaş) yaş farkına ilişkin yorumları yeniden canlandırırken, Zhukova ve Murdoch arasındaki biraz daha büyük olan yaş farkı, özellikle de birisinin korkutucu bir şekilde vurguladığı gibi, yarı yaşındaki insanların enerjisine sahip olduğu için sorunsuz görünüyordu. 

"Kalbi uzun zaman önce çıkarıldı"

Yakın zamanda 17,2 milyar dolar değer biçilen ailesiyle Forbes milyarderler listesinde 99 numara olan Murdoch'tan daha iyisini bulamazsınız. Ancak bunların hiçbiri Murdoch'un kalbini kazanan Zhukova için önemli olamaz. 1982 yılında Murdoch 51 yaşında genç bir delikanlıyken editörlerinden biri, merhum Harry Evans, bir arkadaşına şöyle demişti: Kalbi uzun zaman önce, tüm ahlaki yetileri ve insani duyarlılığıyla birlikte çıkarıldı.

Bu inceleme için Zhukova'dan özür dileriz ama kızının 2017'de Abramovich'ten ayrılmasıyla ilgili magazin haberlerinden de anlayabileceği gibi, erkek arkadaşı geldiğinden beri Birleşik Krallık basını hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. Bu yaz başında, Sun gazetesini eşi Sussex Düşesi hakkında özel bilgi toplamakla suçlayan Prens Harry, Murdoch'a karşı açtığı davayı mahkemeye taşıdı. Gazete, Zhukova'nın kaçırmış olabileceği bir köşe yazısı için özür dilemişti. Gazetenin yazarı Jeremy Clarkson yazısında Meghan'ın Britanya'nın her şehrinin sokaklarında çıplak bir şekilde yürürken kalabalıkların 'Utan!' sloganları attığı ve ona dışkı attığı günün hayalini kurduğunu" söylemişti.

Murdoch'un serveti olamayacağına göre Merton'un deyimiyle, Zhukova'yı Fox News patronuna ilk çeken şeyin ne olduğunu hayal etmek daha da zorlaşıyor. Fox News'un Trump'ın seçim yenilgisiyle ilgili yanlış iddialarından kaynaklanan 787.5 milyon dolarlık uzlaşmayla sevimsiz itibarı daha da sarsıldı. Belki de 26 yılın basitçe yok olup gittiği ortak çıkarlar vardır?


Leonardo DiCaprio'nun geçen yıl 25 yaşına giren sevgilisi Camila Morrone ile ayrılığı ünlü aktörün aşk grafiğini yeniden gündeme getirmişti. Kameralar önünde yaşanan ilişkiler Hollywood yıldızının 25 yaşından büyük sevgili tercih etmediğini gösteriyor.