02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2024 21:36 | Son Güncelleme: 04.04.2024 09:48

Ünlü isimlerden Türker İnanoğlu için taziye mesajları: Türk televizyonu ve Yeşilçam öksüz kaldı

Türk sinemasının en önemli isimlerinden yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu'nu kaybettik. Yolu İnanoğlu'yla kesişen ünlü isimler acı haber sonrası duygularını sosyal medyadan paylaştı:
Ünlü isimlerden Türker İnanoğlu için taziye mesajları: Türk televizyonu ve Yeşilçam öksüz kaldı

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Türk sinemasının 88 yaşındaki ünlü ismi Türker İnanoğlu hastaneye kaldırıldı. İnanoğlu, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Bu acı haberi duyan ailesi, tüm dostları ve sanat camiası hüzne boğulurken, eşi Gülşen Bubikoğlu'ndan Hülya Koçyiğit'e, Gül Sunal'dan Haldun Dormen'e, Yılmaz Erdoğan'dan Tarkan'a kadar pek çok sanatçı üzüntülerini dile getirdi.

Türker İnanoğlu'nun eşi Gülşen Bubikoğlu Instagram hesabından "Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailemizin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağolsun" mesajını paylaştı.

Güle güle 'Bay Sinema'

İnanoğlu’nun ölüm haberi üzerine Instagram hesabından paylaşım yapan Hülya Koçyiğit, “Ah Türker ah… Canım dostum, canım arkadaşım… Gerçek bir sinema emekçisini, Türker İnanoğlu’nu az önce kaybetmişiz… Çok derin bir üzüntü içindeyim. Güle güle ‘Bay Sinema’…. Türk sinemasının temel taşlarından, varlığıyla hep güven veren , huzur veren, mutluluk veren gerçek bir dosttun sen. Türk sineması; ömrünü sinemaya adamış, gece gündüz sadece sinema için yaşayan, sinemaya adeta oyuncu fabrikatörü olmuş önemli bir ismi kaybetti bugün…. Ah Türker, geride muhteşem bir dostluk bıraktın öncelikle benim için. Açtığın sinema salonları, ülkemize kazandırdığın video, kurduğun stüdyolar, Erler Film, Türvak, Tim Show Center, Karabük Ünivsetistesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ve daha nicesi… Ne kadar önemli izler bıraktın gönlünü bu sektöre vermiş insanlara… Türker İnanoğlu’na Allahtan rahmet, tüm sevenlerine sabır diliyorum. Biricik evlatları sevgili İlker ve sevgili Zeynep size sıkı sıkıya sarılıyorum. Türk sinemasının başı sağ olsun” sözlerini kaydetti.

Koçyiğit, İnanoğlu’nun eserleriyle anılacağını da söyledi, “Yeri dolmayacak” ifadesini kullandı.

En yakın dostumu kaybettim

Türkan Şoray Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri kaydetti:

"En yakın dostum ,arkadaşım Türker İnanoğlu’nu kaybettik. Yokluğunu şimdiden hissetmeye başladım..
Sinema kariyerimi başlatan, hayatımda özel bir yeri olan, değerli meslektaşımın kaybından dolayı çok ama çok üzgünüm.. Türk sinemasına kendini adamış, yaptığı katkılarla,verdiği emeklerle yapıtlarıyla ve filmleriyle sonsuza kadar yaşayacak,unutulmayacak. Tüm sinema camiasının, hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin"

Çok üzgünüm

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal Instagram hesabından duygularını paylaşarak şu sözlere yer verdi: Uzun yıllar sinemaya emek vermiş. sevgili dostumuz Türker İnanoğlu’nun hayatını kaybettiğini duydum.. Çok üzgünüm"

 

Bana verdiği desteği asla unutamam

Tarkan ise şu sözleri kaydetti: Türk sinemasının duayeni, dahisi ve tv sektöründeki yapımlarıyla türk televizyonculuğuna da büyük katkıları olan Türker İnanoğlu’nun vefatına çok üzüldüm. Müzik kariyerimin ilk zamanlarında bana verdiği desteği de hiçbir zaman unutmadım, unutamam. Kendisini sevgi ve minnetle anıyorum. Ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Nurlar, ışıklar içinde uyu Türker abi. Türk sinemasına ve televizyonuna armağan ettiğin yapımlarınla kalplerimizde yaşamaya devam edeceksin, unutulmayacaksın…"

 

İnanoğlu ile dostluğunun 50 yıl öncesine dayandığını anlatan Ar, “Onun için önce sinema vardı, sonra hayat vardı. Bütün yakın çevresindeki arkadaşlarına inanılmaz bir vefa duyan insandı” şeklinde konuştu.

Ajda Pekkan şu satırları yazdı: Bir duayeni daha kaybetmenin derin üzüntüsüyle, sinema dünyasının ve İnanoğlu ailesinin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun.

Erol Evgin duygularını şu sözlerle ifade etti: "Türk sinema ve televizyon dünyamızın duayeni, değerli dostum Türker İnanoğlu’nu kaybettik. Yapımcı, yönetmen, senarist olarak ömrünü sanata adamış Türker İnanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun"

Cüneyt Arkın'ın Instagram hesabından paylaşımda bulunan Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır ve oğulları Kaan Polat Cüreklibatır ve Murat Arkın şu sözleri kaydetti: 

"Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının duayeni, değerli büyüğümüz baba dostu Türker İnanoğlu ağabeyin vefatını üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz"

O olmasaydı hayal dünyamı zenginleştiremezdim

Cüneyt Arkın'ın oğlu Kaan Polat Cüreklibatır ayrıca kendi Instagram hesabından hem babası hem de Türker İnanoğlu ile birlikte çektirdikleri fotoğrafı paylaşarak şu sözleri kaydetti:

"80'li yıllar, yedi sekiz yaşlarında 'Yeşilçam' aşığı bir çocuktum: çok değerli Türker ağbimizin çektiği Kara Murat filmlerini izlerdim. En çok da tarihi filmlerine düşkündüm. Güneşin doğduğu yerden gizemli bir kahraman bir atın üzerinde bana dogru gelir, beni en heyecanlı serüvenlere taşırdı. Kara Murat filmleri olmasaydı, iyiyi, doğruyu, güzeli düşleten serüvenlere çıkamaz, hayal dünyamı zenginleştiremezdim.
Bugün aynı heyecanla Kara Murat serisini izliyorum. Çocukluğum olanca, ' naifliği' ve ' güzelliği' gözlerimin önüne seriliyor. Bana ve aileme kattığı tüm güzellikler için ona sonsuz teşekkür ediyorum"

Nilgün Belgün X hesabından şunları söyledi: "Bir çok sanatçının olduğu gibi benim de hayatımda önemli bir yeri olan Sn Türker İnanoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Kendisine Allahtan rahmet ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum Sanat camiasının başı sağ olsun"

Gülben Ergen: Türker İnanoğlu… İlk sinema filmim. İlk televizyon programım. İlk öğütlerim. İlk güvenle sohbet edebildiğim büyüğüm... Rahmetli Samim Değer, Rahmetli Kayhan Yıldızoğlu ve sayesinde tanıdığım bir çok değerli büyüklerim oldu. Sinemaya, sektöre, oyuncusundan, ışığından, kamerasından, televizyonundan, okulundan, sinema salonundan, sergisine kadar emek, yatırım, dostluk, nice ödüller ve saygınlıkla geçen yıllar… Değerli ailesine, kocaman bir sinema sektörüne ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Cem Yılmaz: Kıymetli büyüğümüz Türker İnanoğlu abimizin mekanı cennet olsun,başımız sağolsun.Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.

Ali Sunal: Hoşçakal Türker abi. Küçük bir çocukken benimle arkadaşlık yaptığını, Zeynep ile oynayalım diye beni evden alıp kendi evinizde yatılı ağırlamanızı ve uyuyana kadar korktuğum için başımda bekleyip bana masal anlatmanı asla unutmayacağım…

Melek Baykal: Sevgili Türker ağabeyimiz çook üzgünüm çok ve şu anda ne yapacağımı ne yazacağımı bilemez haldeyim… Haberi aldığımda inanamadım, inanmak istemedim. Bunca yıl birlikte çalıştık, beraber yollar aştık. Şu an tek hissettiğim tarifi olmayan bir acı. Yeri doldurulamaz babacan bir insandınız…İyi ki sizi tanıdım iyi ki birlikte çalışma şansını yakaladım.. Hakkınızı helal edin Türker abicim, emekleriniz unutulmaz. Biz sizi hiç ama hiç unutmayacağız. Her daim sevgi ve saygı ile hatırlayacağız. Nurlarda uyuyun. 

Armağan Çağlayan: Uğurlar olsun Türker Abi…. Şimdi arada telefonlar arayıp kim akıl verecek bana ? Türk televizyonu ve Yeşilçam öksüz kaldı …. Yattığınız yer nur olsun… Yattığınız yer incitmesin …. Uğurlar olsun…

Yılmaz Erdoğan ise şunları söyledi: "Güle güle Türker Ağbi…Seninle çalışmanın, ağbi- kardeş sohbetleri yapmış olmanın onurunu hep taşıyacağım"

Şu an tek hissettiğim tarifi olmayan bir acı

Melek Baykal şunları söyledi: "Sevgili Türker ağabeyimiz çook üzgünüm çok ve şu anda ne yapacağımı ne yazacağımı bilemez haldeyim… Haberi aldığımda inanamadım, inanmak istemedim. Bunca yıl birlikte çalıştık, beraber yollar aştık. Şu an tek hissettiğim tarifi olmayan bir acı. Yeri doldurulamaz babacan bir insandınız…İyi ki sizi tanıdım iyi ki birlikte çalışma şansını yakaladım.. Hakkınızı helal edin Türker abicim, emekleriniz unutulmaz. Biz sizi hiç ama hiç unutmayacağız. Her daim sevgi ve saygı ile hatırlayacağız. Nurlarda uyuyun"

 

Hakkını helal et Türker abi

Erdal Özyağcılar "Türker Abi" diyerek başladığı mesajında şu sözlere yer verdi: "Meslek hayatımda bana gösterdiğin sevgiyi, bana gösterdiğin güveni, bana verdiğin öğütleri, Yeşilçam filmleri ve dizi film dünyasında bana öğrettiklerini helal et… Beraber çalıştığımız yapımlarda katkılarım helal olsun… Seni ve kulağıma küpe olan sözlerini unutmayacağım… Hep yüreğimdesin. Nurlar içinde yat"


Hamdi Alkan
duygularını şöyle anlattı: "Canım Türker ağabeyim mekanın cennet olsun.Huzur içinde uyu.."


Güven Hokna
şunları söyledi: "Türk film yönetmeni, film ve televizyon yapımcısı Türker İnanoğlu'nu kaybettik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Nurlarda uyusun"


Bekir Aksoy
şu sözleri kaydetti: "1993 yılından beri "Çiçek Taksi" başta olmak üzere bir çok televizyon programında bana ve dostlara roller ve şanslar verdi Türker bey. Bizi biz yapan, bizi sevdiren ve bizi sizlerle buluşturan, buna vesile olan büyük Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu. Yeri dolmaz ve doldurulamaz. Yeşilçam ve televizyon dünyasının başı sağ olsun..."


Muazzez Ersoy Instagram hesabından şu mesajı paylaştı: Bay Sinema Türker İnanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine sabır dilerim..."

Şevket Altuğ "Başımız sağolsun" mesajını paylaşırken, Itır Esen "Güle güle Türker abi. Hiçbir zaman unutulmayacaksın" paylaşımını yaptı.

Ali Sunal sünnet düğününden Türker İnanoğlu ve Gülşen Bubikoğlu'yla beraber çektirdiği bir fotoğrafı paylaşarak "Hoşçakal Türker abi. Küçük bir çocukken benimle arkadaşlık yaptığını, Zeynep ile oynayalım diye beni evden alıp kendi evinizde yatılı ağırlamanızı ve uyuyana kadar korktuğum için başımda bekleyip bana masal anlatmanı asla unutmayacağım…" mesajın paylaştı.

 

Yeri çok boş kalacak

Sanatçı Haldun Dormen NTV yayınında İnanoğlu’nun çok yakın dostu olduğunu söyledi. “Yeri çok boş kalacak” diyen Dormen, İnanoğlu’nun ailesine ve yakınlarına sabır diledi.

Sinemanın kendisiydi

Sanatçı Müjde Ar İnanoğlu’nun uzun süredir rahatsız olduğunu söyledi. NTV'de konuşan Ar, “Türker İnanoğlu’nu sinemanın bir bireyi olarak ifade etmek hafif kalır. Türker İnanoğlu sinemanın kendisiydi.” ifadelerini kullandı.

Değerli meslek büyüğümüzü kaybettik

Ay Yapım Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri kaydetti: Türk film ve dizi sektörünün yapıtaşlarından; değerli meslek büyüğümüz yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu’nu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine sabırlar dileriz. Başımız sağolsun.

Deniz Seki X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: Yeşilçamın efsane duayeni Türker İnanoğlu‘nu kaybetmişiz. Sevenlerinin başı sağ olsun, mekanı Cennet olsun..