20 Nisan 2024, Cumartesi
16.09.2022 04:30

Akbank Caz’da kaçmayacak 5 konser

Bu sene 32. kez düzenlenecek olan Akbank Caz Festivali 24 Eylül-9 Ekim günleri arasında onlarca farklı konsere ev sahipliği yapacak. Festival; Babylon, Akbank Sanat, Dada Salon Kabarett, Müze Gazhane, Zorlu PSM ve Bova’nın da dahil olduğu birçok farklı mekanda gerçekleşecek. Bu geniş programdan beş konseri sizler için seçtik.

Emma Rawicz, Akbank Sanat
27 Eylül 2022

Bestekar, saksafon sanatçısı Emma Rawicz son yılların yükselen yıldızlarından. Londra caz sahnesinde kendine sağlam bir yer edinen Rawicz, 2022 Parliamentary Jazz Awards’tan “En İyi Genç Müzisyen” ödülünü de kazandı. Sanatçı festival kapsamında Akbank Sanat’ta olacak.

Wonju Lee, Nardis Jazz Club
29 Eylül 2022

Seul çıkışlı Wonju Lee 2012’den bu yana Türkiye’de yaşıyor. Ankara’da Kore Kültür Merkezi’nde klasik müzik ve caz alanında çalışmalar yapan müzisyen, trompetine hakimliğiyle dikkat çekiyor. Onu bu sene 20’nci yılını kutlayan Nardis Jazz Club’da izleyebilirsiniz.

Rana Bulut & Efe Erdem, Alan Kadıköy
1 Ekim 2022

Rana Bulut ve Efe Erdem bu seneki Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nın kazananları arasındalar. Henüz 20’lerinin başındaki bu iki yetenek kariyerlerine bir duo olarak da devam ediyorlar. Onları Kadıköy’in yeni performans mekanlarından Alan Kadıköy’de izleyebilirsiniz.

Ofer Mizrahi Trio, Babylon
5 Ekim 2022

Ofer Mizrahi; Avrupa, Türkiye ve Hindistan başta olmak üzere, dünyanın birçok farklı bölgesindeki müzikleri harmanlaması ile biliniyor. Sanatçı, kendi yarattığı 24 telli ‘The Whale Guitar’ı ile de benzersiz bir deneyim sunuyor. Mizrahi’yi 5 Ekim 2022 gecesinde deneysel topluluğu ile birlikte izleyebileceksiniz.

Abdullah Ibrahim, AKM
6 Ekim 2022

87 yaşındaki müzisyen Abdullah Ibrahim neredeyse tüm hayatı boyunca piyanonun başındaydı. Cape Town doğumlu sanatçı, Afrika’nın müzikal zenginliğini tüm kariyeri boyunca yansıttı. Caz sahnesinin bu çok önemli ismini 6 Ekim 2022 gecesi AKM’de piyanonun başında izleyeceğiz.