02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
04.08.2023 04:30

Londra’da okuldan kaçtı Paris’te evsiz kaldı

12 Ağustos’ta Zorlu PSM’de sahne alacak Benjamin Clementine’i, Dune dizisindeki rolüyle de tanıyor olabilirsiniz. Hayatının ilk dönemi zorluklarla geçen sanatçı vokal tekniği ile çok seviliyor

Popüler müzikte eşine nadiren rastlanan olağanüstü bir sese sahip Benjamin Clementine. Kullandığı vokal tekniği ve çağdaş besteciliği ona 2015 tarihli ilk albümünde dahi birçok ödül kazandırmıştı. 12 Ağustos gecesi Zorlu PSM’de sahnede olacak müzisyeni, kimileriniz Dune’deki rolüyle de tanıyor olabilirsiniz. Clementine’le Londra’da okuldan kaçtığı günleri, Paris’te evsiz geçirdiği kışı ve yaş aldıkça hayata bakışının nasıl değiştiğini konuştuk.

Yaratıcı sürecinize nasıl yaklaşıyorsunuz? Takip ettiğiniz metotlar var mı?

Yaklaşık on yıl önce bu konu üzerinde çok daha az düşünürdüm. Piyanonun karşısına geçtiğimde her şey kendi kendine gerçekleşirdi. Sanırım yaş aldıkça bu konuda çok daha ciddi bir deneyim kazandım. Artık yaşamımda çok daha farklı şeyleri deneyimliyorum. Tüm bunlar yazdığım eserleri daha olgun bir hale dönüştürüyor. Üstelik müzik teorisinde ve teknolojisinde çok daha yetkinim. Bu bağlamda kontrolün bende olması hoşuma gidiyor. Mozart’ın, Erik Satie’nin, Debussy’nin bestelerini nasıl yaptığını kavrayabiliyorum. Bu durum beni özgürleştiriyor.