Türkiye’de alışılageldik yorum, Türkçe pop müziğin zirvesinin, hepimizin malumu, 1990’larda yaşandığı yönünde. Uluslararası müzik endüstrisine baktığımızda aynı dönem için benzer bir eğilimi gözlemlemek mümkün. Sonraki 20 yıl Türkiye’de rock’n roll’un ve rap müziğin ön plana çıktığı, pop furyasının hem nicelik hem de nitelik bakımından geride kaldığı bir dönem olarak kayıtlara geçti. Fakat son birkaç yıldır terazinin pop tarafı tüm dünyada ağır basmaya başladı.
25.07.2025 04:30
Mert Demir’in olgunluk çağı
Popüler müziğin son yıllardaki yıldızı Mert Demir yeni albümü Yalan Dolan’la karşımızda. Albümün ilk konseri 16 Ağustos’ta Küçükçiftlik Park’ta
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Sıla Gençoğlu’nun yasından doğan albüm
05 Aralık 2025
Simge’den aşk, yas ve iyileşme üzerine yeni albüm: Artık sahnede de, evde de sokakta da aynı kişiyim
28 Kasım 2025
Fazıl Say Doğu ile Batı’yı notalarıyla buluşturuyor
21 Kasım 2025
Müziğin fonda olduğu bir Beyoğlu anlatısı
21 Kasım 2025
Müzik dünyasının konuştuğu dört önemli albüm
Tüm Yazıları
14 Kasım 2025