Türkiye Cumhuriyeti’nin müzik tarihinin ilk 100 yılını tek bir seçkide özetlemeye çalışmak altından kalkılması birçok açıdan oldukça riskli bir görev. Eserleri neye, kime göre seçeceksiniz? Fiziksel ya da dijital formatta paylaşmanız için gerekli olan telifleri nasıl alacaksınız? Müzik türleri arasındaki dengeyi nasıl sağlayacaksınız? Ortaya çıkan neticeyi plak, cd, dijital, hangi şekilde paylaşacaksınız? İBB Kültür AŞ’nin hayata geçirdiği Müzik TR100 projesi bu sorulara yol açan zorlu görevin üstesinden olabildiğince başarıyla çıkmış. Zeki Müren’den Aşık Veysel’e, Sezen Aksu’dan Ahmet Kaya’ya uzanan bir seçkiyle, 14 plak, dört CD ve bir kasetten oluşan bu koleksiyon objesinde Cumhuriyet tarihimizin ilk 100 yılının müzik özetini bulabilirsiniz. Müzik TR100’deki eserleri dinlerken Türkiye tarihinin toplumsal ve kültürel değişimine dair birçok iz düşümünü görebiliyorsunuz. Bu eserin ilham kaynağı olduğu Müzik TR100 sergisini de 31 Ocak’a kadar Müze Gazhane’de görebilirsiniz.
17.01.2025 04:30
Müziğimizin 100 yılı bir arada
Türkiye Cumhuriyeti’nin müzik tarihinin ilk 100 yılını özetlemeye çalışan Müzik TR100, 14 plak, dört CD ve bir kasetle, bu zor görevin altından kalkıyor. Müzik TR100 sergisi ise 31 Ocak’a kadar Müze Gazhane’de
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Sıla Gençoğlu’nun yasından doğan albüm
05 Aralık 2025
Simge’den aşk, yas ve iyileşme üzerine yeni albüm: Artık sahnede de, evde de sokakta da aynı kişiyim
28 Kasım 2025
Fazıl Say Doğu ile Batı’yı notalarıyla buluşturuyor
21 Kasım 2025
Müziğin fonda olduğu bir Beyoğlu anlatısı
21 Kasım 2025
Müzik dünyasının konuştuğu dört önemli albüm
Tüm Yazıları
14 Kasım 2025