29 Mart 2024, Cuma
26.05.2023 04:30

“Müzik nadiren apolitiktir”

Dünyaca ünlü keman virtüözü Anne-Sophie Mutter 13 Haziran’da AKM’de sahnede olacak. İKSV’nin bu sene Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü takdim edeceği sanatçı: “Hayatımı müzik üzerine kurabildiğim için çok şanslıyım”

İstanbul Müzik Festivali bu sene 1-17 Haziran arasında gerçekleşecek. Festivalin en önemli konukları arasında dünyaca ünlü keman virtüözü Anne-Sophie Mutter var. 13 Haziran 2023 gecesi AKM’de sahnede olacak sanatçıyla İstanbul’daki performansını, klasik müziğin günümüzdeki yerini, genç müzisyenleri yetiştirdiği vakfını ve Roger Federer’le dostluğunu konuştuk.

Bu sene tam altmış yaşına basıyorsunuz. Muazzam bir kariyere sahipsiniz. Geriye dönüp baktığınızda nasıl hissediyorsunuz?

İşin aslı, geçmişe pek bakmıyorum. Tüm doğum günlerimden farklı olacağını hissetmiyorum. Hayatı seviyorum. En büyük tutkum olan müzik üzerine bir hayat kurabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Üstelik tam yirmi altı yıldır genç müzisyenleri destekleyen bir vakfa da sahibim. Sağlıklıyım, özgürlük ve bağımsızlık içerisinde yaşıyorum. Bir kadın olarak hayattaki hayallerimin büyük kısmını gerçekleştirebildim. Üstelik daha yapacak çok şey var; biz kadınların hayatta eşitliği yakalaması imkansız. Bu yüzden daha fazla ilerlemek, gelişmek zorundayız.