19 Nisan 2024, Cuma
03.09.2021 04:30

Artweeks@Akaretler ile 5’inci randevu

Artweeks@Akaretler, sanatseverleri ve koleksiyonerleri, tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların eserleriyle bir araya getirmek için 8 Eylül’de, 5’inci edisyonuna kapılarını açıyor

Eylülün gelmesinin en güzel yanlarından biri de kuşkusuz şehrin kültür-sanat atmosferinin yeniden canlanıp, nefes alıyor olması… Özellikle de pandemi nedeniyle yaşanan uzun süreli olumsuzlukların ardından bu yılki sanat randevuları eskisinden bile daha büyük bir heyecan ve özlemle bekleniyor doğal olarak. Artık gelenekselleşmiş bir hale gelen ve her yıl sanat sezonunun bir anlamda ilk başlangıç fişeğini ateşleyen Artweeks@Akaretler’le olan kavuşmamız da ne mutludur ki gerçekleşiyor. Dünyanın en büyük servet yöneticisi UBS ana sponsorluğunda, Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla düzenlenen Artweeks@Akaretler, 8 Eylül’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 19 Eylül’e dek sürecek olan organizasyon boyunca sanatseverler yine tarihi, otantik ve kendine has dokusuyla Akaretler Sıraevler’de çağdaş sanatın örneklerini izleme imkânı bulacak. 

Rümeysa Alptekin Avcı Kuş 2021, ahşap üzerine akrilik, 54x90x4 cm
Rümeysa Alptekin Avcı Kuş 2021, ahşap üzerine akrilik, 54x90x4 cm
Artweeks@Akaretler’in önemli bir diğer özelliği de ücretsiz gerçekleşiyor oluşu. Bu anlamda, farklı disiplinlerden sanatçıları ve kıymetli eserlerini merkezi bir lokasyonda sanatseverlerle bir araya getiren organizasyon, Akaretler Sıraevler’in A11, A19, A25-27, A35, A37-39, A55 numaralı binalarında gerçekleşecek. 

Bu yıl kimler katılıyor?

Artweeks@Akaretler’de; A11’de Zilberman Gallery, A19’da AICA Türkiye Başkanı Sinan Eren Erk küratörlüğünde Yildiz Holding Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan bir kesit, A25-27’de Sanatorium, Mine Sanat, Empire Project, Martch Art Project, artSumer, X-ist, A35’de Vision Art Platform, A37-39’da Pi Artworks, Merkur, Pilevneli, Ferda Art Platform, Mixer, F2 Anim House - Galeri Nev Istanbul, A55’de Şerife Ercantürk Bilgili, İdil İlkin, Sanatatak, Krank Art Gallery  ve BB Project yer alacak.

Başlangıcından bugüne Artweeks@Akaretler...

Sabiha Kurtulmuş / Merkür Galeri Kurucusu & Artweeks@Akaretler Organizatörü  “Artweeks@Akaretler yılda iki defa düzenlenen bir etkinlik ve ilk edisyonumuzu Eylül 2019’da yaptık. Covid birçok aktiviteyi iptal ettirdi, uluslararası fuarlar ve seyahatler yapılamadı. Biz de 4’üncü edisyonumuzu, Ekim 2020’de yaptık. Uzun bir aradan sonra yeniden sezonun ilk etkinliği olarak sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyoruz. Artweeks@Akaretler başından beri fuar dışında bir yaklaşımla sanatın farklı dinamiklerini organik bir şekilde bir araya getiriyor. Akaretler Sıraevler’in tarihi dokusu ve birbiri ardına izlenebilir yapılar olması izleyiciler için keyifli bir seyir noktası oldu. Etkinliğimizin süresi de 10 gün. İlk edisyonumuzu Istanbul Bienali ve Contemporary Istanbul ile paralel zamanlarda yaptık ve yoğun bir izleyici kitlesi ile karşılaştık. 3’üncü edisyonumuzdan itibaren Art Basel’lerin ana sponsoru UBS ana sponsorumuz olarak bizi desteklemeye başladı.”
Ahu Akkan Humanimal, dikilmiş kumaş, 250x140 cm
Ahu Akkan Humanimal, dikilmiş kumaş, 250x140 cm
Bu yılın öne çıkanları: “5’inci edisyonda 15 galeri, bir koleksiyoner, iki sanatçı solosu, bir bağımsız sanat alanı ve bir sanat yayını 6 binada yer alacak. Artweeks@Akaretler’e her galeri kendi sanatçı seçkisi ile katılıyor. Bu yıl Yıldız Holding’in koleksiyonundan bir kesit Akaretler’de yer alacak. Yine Galeri Nev İstanbul ve Zilberman da ilk defa bu edisyonda bizlerle beraber olacaklar.”

“Kadın hakları’ için bir olmaya davet ediyorum”

Şerife Bilgili Ercantürk / Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili & Sanatçı “2018 yılından beri bir parçası olduğum Artweeks@Akaretler benim için çok kıymetli. Bu birliktelik benim ilk sergim ile başladı. Bir iş kadını ve sanatçı olarak her iki kimliğim ile taşıdığım etik sorumluluğu Artweeks’te üretimim aracılığıyla paylaşıyorum. Son 3 haftadır tanıklık ettiğimiz Afgan kadınlarına karşı yapılan ayrımcılık ve adaletsizlik durmaksızın üzerine düşündüğüm “Kadın Hakları” meselelerinin en uç sınırında. Bu nedenle Benim Kırmızı Çizgim adını taşıyan sergim ile bu yıl yeniden hayati bir konu üzerine düşüneceğiz. Bu coğrafyada bize Atatürk tarafından verilen hakların farkındalığını taşıyorum. Bir Cumhuriyet Kadını olarak bu konuda üzerime düşeni yerine getirmeyi kendime bir sorumluluk olarak görüyorum. Artweeks’te herkesi bu konuda bir olmaya davet ediyorum.”