27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
15.12.2023 04:30

Dört patiliye de bir hediye lazım

Onlar evlerimizin neşesi. Yılbaşında da sevinmeyi hak ediyorlar. İşte can dostlarımızı mutlu edecek hediye önerileri

Hediye vermek ve almak, yılbaşı ruhunun en güzel parçası. Tabii dört patili, bir kuyruklu küçük dostlarımızı bu özel günlerin keyifli atmosferinin dışında tutmak mümkün değil. Dilerseniz küçük dostlarımız için bir yılbaşı hediyesi listesi hazırlayalım. 

Öncelikle, küçük dostunuzun hayatındaki en önemli ve keyifli olay, sizinle birlikte olmak. İşte bu yüzden eğer mümkünse yeni yıl gecesini onunla geçirmenin ona vereceğiniz en güzel hediye olacağını lütfen unutmayın. 

Unbranded, ayarlanabilir ışıklı köpek tasması, 479 TL, fruugo.com.tr

 

Bunun daşında… Ödül mamaları, kemikleri ve çubukları onları her zaman mutlu edecek hediyeler. Yılbaşı gecesini de keyifle geçirmelerine yardımcı olacaktır. 

Trixie köpek oyun topu lateks, 69.90 TL hepsiburada.com

 

Günümüzde hayvanlarımızın hem keyifle zaman geçirmelerini sağlayacak hem de enerjilerini atmalarına imkan verecek birçok oyuncak üretiliyor. Onlara böyle yepyeni bir oyuncak almak güzel bir fikir olabilir. Ayrıca her kedinin ya da köpeğin oynamayı sevdiği, görünce adeta delirdiği özel objeler de var. Bunu herkesten iyi siz, yani ailesi bilecektir. Bu bazen bir lazer pointer, bazen bir küçük tenis topu, bazen de bir frizbi olabilir. Küçük dostunuza en sevdiği oyuncağı hediye etmek için yılbaşı gecesinden güzel bir zaman olabilir mi? 

Bioline, köpek diş macunu ve diş bakım seti 100 gr, 299 TL zoopet.com.tr

 

Oyuncak demişken kedilerin en favori oyuncağının bir başka kedi olduğu da unutulmamalı. Belki de kedinizi en mutlu edecek hediye ona yeni bir yaşam arkadaşı vermek olacaktır. 

Yıkama da olur diş bakımı da

İster kendi köpeğiniz ya da kediniz olsun isterse de yeni yıla beraber gireceğiniz arkadaşlarınızın küçük dostu… Daha rahat ve sağlıkla uyuyabileceği bir yeni yatak, yalnız kalmak isteyebileceği bir küçük kulübe, yeni bir tasma ya da paslanmaz çelik bir mama-su kabı veya iyi bir tarak da güzel bir yılbaşı hediyesi olabilir. 

Royal Canin Kitten, yavru kedi maması, 4 KG, 849 TL markamama.com.tr

 

Eğer hediye alacağınız ufaklık sizin değilse, tıraş ve yıkama da hediye edebilirsiniz. Hatta İstanbul’da hayvanlara SPA hizmeti veren kurumlar bile olduğunu unutmayın. Bir başka özel önerim de, bu yıl hediye bütçenizi küçük dostunuzun ağız ve diş sağlığına ayırmanız olacak. Onu her kedi ve köpeğin rahatsızlığı olan ağız ve diş problemlerinden korumak için dental bir set hediye almak harika olmaz mı?

Loki, kedi-köpek yastığı 628.95 TL yatasbedding.com.tr

 

Bunu sürekli tekrar ediyoruz ama bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Bizim hiçbir hastamız bizlere şikayetlerini anlatamıyor. Dolayısıyla düzenli yapılan check-up’lar hastalıkların erken teşhisi ve dostlarımızın uzun hayatlar yaşaması için çok önemli. En sevdiğiniz arkadaşınızın küçük dostuna bir check-up hediye etmek bence harika bir hediye fikri olacak. 

Sahipsiz canları da unutmayalım. Kedi ve köpeklerimizi çok seviyoruz ama sokaklar onlar kadar şanslı olmayan bir sürü canla dolu. Belki bu yılbaşında sizin yeni yıl hediyeniz bir sokak köpeğini aşılatmak ya da bir sokak kedisinin tedavisini üstlenmek olabilir.