20 Nisan 2024, Cumartesi
23.12.2022 04:37

Farah Zeynep Abdullah: Bir avuç kadınız, rakip değiliz birbirimize destek olmalıyız

2022’nin en çok izlenen filmi Bergen’in hem ortak yapımcısı hem başrol oyuncusu olan Farah Zeynep Abdullah: “Nereden yaralandıysan, oradan güçleniyorsun. Ben yaralarımı müzikle, kendi projelerimle ve sanatla kapatıyorum”

Geçen yıl en çok Bergen’i konuştuk. Google’da en çok aradığımız dördüncü kelime, tüm zamanların en iyi drama açılışı oydu. 5.5 milyona yaklaşan gişesiyle, pandemiden sonra “bitti” denilen sinemalara nefes aldırdı, Arap ülkelerinde rekor üstüne rekor kırdı. Bergen, Amazon Prime’da izlenmeye devam ediyor.
Farah Zeynep Abdullah, bu başarının arkasındaki isim. Filmin hem başrolü hem de yapımcılarından biri. O hem eski, hem yeni tip bir film yıldızı. Kumaşı Yeşilçam’dan, dikimi modern zamanlardan. Güzel, hem de çok. Üstünde starlara özgü, o her daim tavanında bir avize yanarmış aydınlığı var. Ama bunun yetmeyeceğini bilecek kadar da dünyadan haberdar. Sözünü sakınmayan, şakadan anlayan, hem yaşadığı evrenin hem de çalıştığı sektörün eşitsizlikleri üstüne kafa yoran bir insan.
“Bu sektörde ‘şiddet görmedim’ diyen bir kadın varsa yalan söylüyordur” diyen Abdullah’la oyuncuların dünyayı kurtarıp kurtaramayacağından, o çok tartışılan 40 milyondan, peşini bırakmayan davalardan, Londra-İstanbul arasındaki hayatından ve gelecek planlarından konuştuk.