Milano’da bir butik çalışanı “Vergi iadesi yok, alışveriş vergili artık” diye espri yapıyor, vitrinden içeri süzülen müşterilerini göstererek. O espride bile bir telaş var: Dünya değişiyor, alışveriş alışkanlıkları da onunla birlikte. Özellikle lüks modanın küresel sisteminde, alışveriş yalnızca satın alma değil; gösterme, taşıma, dolaşma pratiğiydi. Şimdi o pratik, ABD’nin açıkladığı gümrük tarifeleriyle sınırlandırılıyor.
09.05.2025 04:30
Tarifeli moda çağı
Dünya değişiyor, alışveriş alışkanlıkları da… Özellikle lüks modanın küresel sisteminde, alışveriş yalnızca satın alma değil; gösterme, taşıma, dolaşma pratiğiydi. Şimdi o pratik, ABD’nin açıkladığı gümrük tarifeleriyle sınırlandırılıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Başka bir gezegenden 21 ‘cool’ öneri
05 Aralık 2025
“Sevgilim var” demek muhafazakarlık mı?
28 Kasım 2025
Balmain’de parıltı yerine hareket zamanı
21 Kasım 2025
Moda ne zaman konuşup ne zaman susmalı?
07 Kasım 2025
Moda özgürleştirme iddiasını yitiriyor mu?
Tüm Yazıları
31 Ekim 2025