05 Aralık 2025, Cuma
18.07.2025 04:30

Canan Gerede: Yılmaz Güney’le yaşadığım dönem içsel bir devrimdi

Yönetmen, oyuncu ve senarist Canan Gerede’nin Devrim Çiçeği kitabı çıktı. Kitapta Gerede’nin sinema serüveninden sinemada ve aşkta sınır tanımayan ruhuna kadar pek çok detayı okuyoruz
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Devrim Çiçeği, yönetmen, oyuncu ve senarist Canan Gerede’nin çocukluğunda gördüğü bir rüyanın izinde, kıtalar, kimlikler, diller ve yasaklar arasında yolculuğa çıkan bir hayat hikâyesi. Saraylara uzanan soylu bir hayat, diplomat sofralarına kurulan sessizlikler, sinemada ve aşkta sınır tanımayan bir ruh... Taipei’den New York’a, Atina’dan İstanbul’a savrulurken bir kadın kendini, kadınlığı, yaratıcılığı ve aidiyetsizliği baştan yazıyor. Kırmızı Kedi Yayınları’ndan çıkan Devrim Çiçeği; sadece Canan Gerede’nin değil, onunla birlikte bir kuşağın, bir arayışın hikâyesi. Gerede ile buluştuk; sinema serüveninden Yılmaz Güney’le yaşadıklarına, Bergen filmi polemiğinden kayıp arşivlerine birçok konuyu konuştuk.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Ebru Dedeoğlu
Ebru Dedeoğlu