27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
21.04.2023 04:30

23 Nisan coşkusunu kitaplarla yaşamak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlarken, bu hafta çıkan çocuk kitaplarında cesaret ve umut veren, sevgi dolu hikayeler var

3-6 Yaş

Bencil Kedicik Ne Yapsın?’ın kahramanı, yaptığı birçok bencilliğin ardından yalnız kalınca değişmeye karar veriyor. Bencilliğin doğurduğu sonuçların sevimli bir dille anlatıldığı hikaye, özellikle ‘paylaşımın önemi’ konusunda tüm miniklere örnek olacak.

Bencil Kedicik Ne Yapsın? / Audrey Bouquet / Resimleyen: Fabien Öckto Lambert / Çeviren: Yağmur Yavaş Aydın / Uçan Fil/28 Sayfa

Arkadaşlar, çocuklara arkadaşlar arasında yaşanan ‘gülmek’, ‘küsmek’, ‘sarılmak’ gibi halleri, her birinin aslında hayatın doğal bir parçası olduğunu, çocuksu ve çok sevimli çizimlerle anlatan, küçük büyük tüm çocuk kitabı severlerin beğeneceği bir kitap.

Arkadaşlar / Mies Van Hout / Çeviren: Hazel Bilgen / Yapı Kredi Yayınları / 28 Sayfa

7-8 Yaş

Yaşlı Adam ve Fare, torununun masa tenisi turnuvasına yetişmeye çalışan dede ile ona yardımcı olan bir farenin dayanışma ve dostluk hikayesini anlatırken, birbirimizi anlamak için aynı olmamız gerekmediğini de vurguluyor.


Yaşlı Adam ve Fare / Sezin Mavioğlu / Resimleyen: Burak Akbay / Doğan Çocuk / 40 Sayfa

Kuru fasulye fabrikasında yaşanan bir patlama sonucu koku alma duyusunu kaybeden ve bir süper kahramana dönüşen Pırt Çocuk’un yeni macerası Kusmuk Deposuna Dalış, absürt hikayeleri seven çocuklar için eğlenceli bir seçim.

Pırt Çocuk 3 -Kusmuk Deposuna Dalış / Adam Wallace / Resimleyen: James Hart/ Büyülü Fener Yayınları/128 Sayfa

9-12 Yaş

Gülten Dayıoğlu Çocuk Romanı ödüllü Burnumun Renkleri bir koku uzmanının “burun körlüğüyle” doğan oğlu Deniz Toprak Miskoklar’ın yaşadıklarını anlatan, ender hastalıklara dikkat çeken bir roman.

Burnumun Renkleri /Esra Yazdıç Demir /Resimleyen: Beste Örge Sağlam / Altın Kitaplar / 111 Sayfa

Stan Gezegeni’nde Stan, sürekli çatıştığı kardeşi Fred’le başa çıkabilmek adına yaratıcı yöntemler geliştiriyor. Tuhaflıklarla dolu, eğlenceli grafik resimlemelere sahip, bol aksiyonlu, eğlenceli bir hikaye.

Stan Gezegeni / Elaine Wickson / Çeviren: Onur Varır / Bilgi Yayınevi / 240 Sayfa

12 yaş ve üstü

Ronke’nin Yıldız Avı, koşmayı çok seven görme engelli Ronke’nin, günün birinde kaza sonucu küçük bir çocuğa çarpınca kırılan cesaretini, dostluğun yardımıyla toplamasını anlatan, etkileyici bir hikaye.

Ronke’nin Yıldız Avı / Jef Aerts / Çeviri: Yusuf Yelkenci / Timaş İlk Genç / 160 Sayfa

Newbery ödüllü yazar Pam Munoz Ryan’dan Yarınülkesi, futbolcu olmak isteyen Max’in bebekliğinden beri görmediği annesini bulmak ve geçmişine dair gizli kalanları ortaya çıkarmak adına çıktığı, mücadele ve umut dolu yolculuğu anlatan, sürükleyici bir roman. 

Yarınülkesi / Pam Munoz Ryan / Çeviren: Gökçe Yavaş / İthaki Çocuk / 240 Sayfa