20 Nisan 2024, Cumartesi
23.12.2022 04:30

Defilelerle dünya turu

Moda endüstrisi pandemi sürecinde defilelerin ve tüketimi körükleyen ara sezon koleksiyonlarının gerekliliğini tartışmış olsa da, bunlardan vazgeçemedi. Paris, Milano, New York ve Londra’da gerçekleşen pret-a-porter moda haftalarının yanı sıra, ara sezonlar için seyahatli defileler düzenlendi

CHANEL Florida ve Miami arasındaydı

Chanel Cruise 2022/23 Koleksiyonunu bir kez daha Florida’da, Monaco ve Miami’nin rafine ve kozmopolit ambiyanslarını bir araya getirerek, görücüye çıkardı. Monte-Carlo Plajı’nın Monegasque kırmızısı, iki tonlu şemsiyelerin ve şezlongların bulunduğu Faena Hotel ile buluştu.


Koleksiyonda dikkat çeken kırmızı tulum ve diğer yarış kıyafetleri referanslı parçalar tüvit ve ipek kumaşlardan tasarlanmış. Koleksiyonda ayrıca karakteristik damalı desende deri bomber ceketler, yelekler, tüvit üstler ve rüzgarlıklar da var. Kombinleri tenis raketi şeklinde çantalar, Monte Carlo bale dansçılarının point ayakkabılarından ilhamla tasarlanan aksesuarlar tamamlıyor. Önlükler ve yüksek beyaz yakalar, Lagerfeld’e bir saygı duruşu niteliğinde. 

VALENTINO ilhamını 1960’lardan aldı

Podyumda gösterilen koleksiyonlar her zaman bir tür hikaye anlatımına sahip olmalıdır. Sezon dışı koleksiyonlar ise en saf haliyle moda, tasarımlar, silüetler, kesimler ve renkler üzerinde çalışmalı” diyor


Valentino kreatif direktörü Pierpaolo Piccioli. Cruise Koleksiyonu Surfaces, 1960’lardan ilham alan düz mini elbiseler, vücudu saran ve vücuda uyum sağlayan uzun kollu maksi elbiseler, ipek fular üstler, tüylü pantolonlar, kontrast süslemeli paltolar ve bol deri ceketler içeriyor.


Dövme gibi görünen logo motifleri pelerinleri, botları ve kısa paltoları süslüyor. Son dönemin en popüler rengi, Valentino pink olarak literatüre geçen fuşya pembe ise bu kez sadece bir look’ta karşımıza çıkıyor. 

DIOR defile için Mısır’ı tercih etti

Kreatif direktör Kim Jones, Pre-fall/ Cruise Dior Men Koleksiyonu’nun defilesini Mısır’da gerçekleştirdi. Defile, Gizia’daki piramitlerin önünde muazzam bir atmosferde gerçekleşti. Koleksiyon, Alejandro Jodorowsky’nin yönettiği Dune filminden ilham alıyor.

Dalgalanan yağmurluklar, naylon takımlar, anoraklar ve yüzü kapatan tül pelerinler defilede dikkat çeken parçalar arasında. Samanyolu resimleri olan ceketlerde Jones, NASA ile çalıştı. Önlük-etek karışımı pantolon, Dior arşivindeki 1950 yılına ait ‘Bonne Fortune’ elbisesindeki pileli etek detayından ilham alıyor. Tamamen tavus kuşu benzeri payetlerle işlenmiş tişörtler, 1949’un ünlü “Junon” elbisesine de atıfta bulunuyor.