26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
01.07.2022 04:32

Metaverse evreni lüks markaların hızla içerik geliştirdiği bir alan olmaya devam ediyor

Hemen hemen her gün yeni bir iş birliği projesi Metaverse evreninde yerini alıyor. Hayatımıza dahil edip etmeme veya böyle bir seçim şansımızın daha ne kadar süresi kaldığını bilmediğimiz bu son dönemdeki avatar modasından son haberleri derledik

Sanal mağazada Prada Balenciaga ve Thom Browne

Meta; Facebook, Instagram ve Messenger kullanıcılarının avatarları için kıyafet satın alabilecekleri sanal bir mağaza açıyor. Sektörün köklü isimlerinden Balenciaga, Prada ve Thom Browne bu mağazaya katılan ilk markalar olacak.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg ve moda ve alışveriş ortaklıklarından sorumlu başkan yardımcısı Eva Chen, 17 Haziran’da Instagram’da yapılan canlı yayınla bu projeyi izleyicilerle paylaştılar. Yayında, Meta’nın yeni avatar modasının nasıl gözükeceğine dair fikirler verilirken Zuckerberg de projeye dair “Dijital ürünler Metaverse’de kendimizi ifade etmenin önemli bir yolu ve kreatif ekonominin büyük bir itici gücü olacak” yorumunu yaptı.

Koleksiyonda Balenciaga tasarımlı motosiklet kıyafeti ve sweatshirt, Prada’nın üçgen logolu top ve Liena Rosso serisinden anorak ve Thom Browne imzalı gri takım elbiseleri bulunuyor. Kıyafetlerin fiyatlarının 2.99-8.99 dolar arasında değişeceği belirtildi.

Istituto Marangoni Metaverse’e geçiş yaptı

Istituto Marangoni, Z kuşağı öğrencileriyle etkileşimi artırmayı, dijital beceri setlerini geliştirmeyi ve aynı zamanda moda ve tasarım endüstrilerindeki diğer şirketlerle projelerini, etkinliklerini, konuşmalarını ve işbirliklerini sergilemeyi amaçlayan metaverse alanı The Talent District’i tanıttı. The Talent District kampüsleri daha önce Milano, Floransa, Paris, Londra, Mumbai, Shangai, Shenzen, Miami ve Dubai’de açılmıştı.

Sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunan bu yeni sanal alan, ziyaretçilerin herhangi bir vücut tipine, cinsiyete, ırka ve yaşa atıfta bulunmaktan kaçınan, dökümlü pelerin giyen altın renkli avatarlar aracılığıyla keşfedebilecekleri beş farklı alan içeriyor.

The Talent District’in içinde bulunan The Infopoint alanı kurslar ve çalışma alanları hakkında bilgi toplarken, The Exhibition Pavilion sanal etkinlikleri ve en iyi öğrencilerin çalışmalarını sergiliyor. The Theatre'da dersleri ve söyleşileri The Archive’da tüm geçmiş etkinlikleri ve projeleri görmek mümkün. Marangoni’yle anlaşmalı şirketler için öğrenciler tarafından oluşturulan projeleri sergileyen The Partners’ House ise önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak.

Burberry’den NFT koleksiyonu

Burberry modaevi Blankos Block Party’de yeni bir NFT koleksiyonu başlatmak için Mythical Games ile ikinci kez ortaklık kurdu.

Geçen yıl sınırlı sayıda üretilen NFT koleksiyonu Sharky B’nin yerini, ilhamını Thomas Burberry’nin seçtiği aile armasından alan tek boynuzlu at Minny B aldı. Burberry’nin TB Yaz Monogramı ve modaevinin ikonik turuncu rengi ile giydirilen Minny B “sanat ve yaratıcılığı birleştiren kibar, nazik ve arsız bir karakter” olarak tanımlanıyor.

Bu NFT koleksiyonu “The Oasis” isimli, Cabana tarzı bir tatil yeri gibi tasarlanan, oyuncuların çevrimiçi olarak katılabileceği bir sosyal alanda tanıtılıyor. Burberry daha önce Sharky B’yi de satın alan müşterilerine, yakında piyasaya sürülecek olan bir monogram şapka hediye ediyor.