29 Mart 2024, Cuma
19.02.2021 06:00

Bilgisayarla ruh eşini buldun, ya sonra? 

Soulmates herkesin bir testle kendisine uygun partneri bulabildiği bir geleceği anlatıyor
Soulmates
Soulmates
Soulmates Yakın gelecek... 2023’te her insanda bir ‘ruh partikülü’ olduğu keşfedilmiş, herkes bir test yaptırıp kendi partikülüne en çok uyan partikül sahibini, yani ruh eşini bulabiliyor. Haliyle, hem ruh eşini arayanların hem bulduğunu sananların aklı kurcalanıyor. Test yaptırdığını eşinden gizleyenler, son anda vazgeçenler, “Siz benim ruh eşimsiniz” diye kapınıza dayanan yabancılar... Altı farklı bölümde insanların testle imtihanını ele alan Soulmates, biraz Black Mirror, biraz Modern Love gibi. Bazen tempo düşse, tekrarlar olsa da ikinci sezon onayını da almış ve sonuç olarak aşk üzerine kafa yoran ya da yormak isteyenlerin ilgisini çekecek bir dizi. İlk bölümde Succession’ın Shiv Roy’u Sarah Snook da var. (Prime Video)
Nowhere Special
Nowhere Special
Nowhere Special İKSV Film Festivali’nin  şubat seçkisinde yer alan Nowhere Special, bugünden başlayarak beş gün boyunca izlenebiliyor. Annenin doğumdan sonra terk ettiği oğlunu tek başına yetiştirmeye uğraşan genç bir babanın hikayesi. Fakat şöyle bir durum var: Cam temizliği yaparak hayatını kazanan bu genç babanın çok az ömrü kalmış ve kendisi hem 4 yaşındaki oğlunu gidişine hazırlamak hem de onu iyi bir aileye teslim etmek için didiniyor. Bu çok üzücü konuyu olabilecek en hafif biçimde işleyen, dengeli ve katıldığı bütün festivallerde çok beğenilmiş bir film. Babayı Happy Valley’den, McMafia’dan hatırlayabileceğiniz James Norton canlandırıyor. (filmonline.iksv.org)
Liar
Liar
Liar İngiliz draması Doctor Foster’dan uyarlanan Sadakatsiz o kadar çok izleniyor ki, kaçınılmaz olarak yeni İngiliz uyarlamaları da geliyor. Bunlardan biri de yerli uyarlamasını yeni sezonda izleyeceğimiz Liar. Öğretmen genç kadın öğrencilerinden birinin ünlü ve başarılı doktor babasıyla yemeğe çıkıyor. Gecenin sonu büyük bir boşluk, hiçbir şey hatırlamıyor, hayal meyal birkaç görüntü var sadece. Tecavüze uğradığını düşünen kadın polise başvuruyor ama ünlü ve başarılı doktor mu yalan söylüyor, yoksa kadın hayal mi görüyor, karar vermek zor. Sonuç olarak bir solukta izlenen altı bölümlük bir dizi var ortada. Haftaya da ilk bölümün kırdığı reyting rekoru üzerine alelacele ısmarlanan ikinci sezon geliyor. (TV+)
Episodes
Episodes
Episodes Çok izlenen, rekorlar kıran dizilerini ABD ekranına uyarlamak üzere ülkelerinden kalkıp Los Angeles’a gelen İngiliz senarist çiftin yaşadıklarını konu edinen Episodes sonunda bizde de izlenebilecek. Friends’in Joey’si Matt Le Blanc’ın büyük başarıyla kendini canlandırdığı bu kült komedi dizisinde hem insan ilişkileriyle hem de televizyon sektörüyle ilgili müthiş tespitler var. (TV+)
Killing Eve
Killing Eve
Killing Eve Bir ‘sonunda’ haberi daha: Killing Eve, masa başı işinden sıkılmış, ajan olma hayali kuran Eve ile işinin ona sunduğu lüks hayatından kopamayan yetenekli katil Villanella ve bu iki kadın arasında yaşanan destansı bir kedi fare oyununu konu alıyor. Başrollerini artık adı yıldızlar arasında anılan Jodie Comer ve Sandra Oh’un paylaştığı dizi, ilk sezonundan itibaren ekranda olacak. (FX, salı, 21.30)