20 Nisan 2024, Cumartesi
14.05.2021 10:28

Çılgın kalabalıktan uzakta hikayeler

Netflix’in yenisi Puzzle’dan yola çıkarak huzur takviyesi yapalım bu hafta. Üstelik işin içinde uzay ve Yakuzalar da var!

İskoç oyuncu Kelly Macdonald’ı görünce hemen tanıyor, sonra da nereden tanıdığınızı hatırlamaya çalışıyorsunuz. Belki taa Gosford Park’tan, belki İhtiyarlara Yer Yok’tan, Trainspotting, Black Mirror’dan bile olabilir. O kadar usta bir oyuncu ki, sürekli farklı rollerde karşımıza çıkıp hepsinde son derece inandırıcı oluyor, karakterlerini daha çok hatırlıyoruz. Netflix’e yeni gelen 2018 tarihli Puzzle, bu çok özel ve huzur verici bir güzelliği olan kadından bir kadın hikayesi. İki çocuklu, kendi halinde bir ev kadını puzzle yani yapboz dünyasına giriyor ve her şey değişiyor. Bugünlerde aradığımız huzur bu filmde olabilir.

Kelly Macdonald’ın hüzünlü ve huzurlu bir güzelliği var.
Kelly Macdonald’ın hüzünlü ve huzurlu bir güzelliği var.

Polisiye atlanmasın

Macdonald’a filmde eşlik eden usta oyuncu İrfan Khan ise Hint sinemasının uluslararası çapta ünlü oyuncularından, hatta Oscar’lı iki filmde (Slumdog Millionaire ve Life of Pi) birden rol almış tek oyuncusu. Maalesef çok erken bir yaşta, geçen yıl hayata veda etti ama başrolünde olduğu ve ne tesadüf yine kendi halinde bir ev kadınının sıradan hayatını değiştirdiği filmi, ödüllere doyamayan romantik The Lunchbox’ı izlemediyseniz ne mutlu size, o da BluTV’de var.
İrfan Khan
İrfan Khan
Kelly Macdonald’ı bir polisiyede izlemek isterseniz de sekiz bölümlük Giri/Haji var diyelim. Netflix’te yine. Türkçesiyle Görev/Utanç, bir Japon - İngiliz ortak yapımı. Yakuza savaşları Tokyo’yu duman etmek üzereyken, Japon hukukçu Londra’ya, tetikçilik yapan kardeşini bulmaya gider. Macdonald Londralı bir polis burada. Ayrıca kendisi ilk beş sezonu Netflix’te olan polis yolsuzlukları dizisi Line of Duty’nin, izlenme rekorları kırarak BBC’de geçtiğimiz hafta sona eren altıncı sezonunun başrolünde. Son sezonu yakında Netflix’e bekliyoruz.

Sex and the City

ABD’li Anna Kendrick, izleyicinin hemen ilişki kurduğu, hiç stara benzemeyen starlardan. Zaten Love Life dizisine kadar da pek star denemezdi kendisine. TV+’daki Love Life’ta New York’ta sıradan bir genç kadının hayatına giren erkekler, evliliği, boşanması, annesi ve arkadaşlarıyla ilişkileri, iş hayatı bağımsız bölümler halinde konu ediliyor. Zamanımızın ve sıradan insanın Sex and the City’si diyebiliriz biraz zorlarsak. Yayına çıkan ilk bölümleri çok izlendiği için HBOmax programı değiştirip geri kalan bölümleri her hafta tek tek yayınlamayı beklemeden, hepsini birden hemen yayına almıştı. İkinci sezon onayı da var. Anna Kendrick’in Netflix’teki yepyeni filmi Stowaway ise bir uzay gemisinde geçiyor. İkisi tıp uzmanı üç kişi iki yıl boyunca bir uzay istasyonunda incelemelerde bulunarak Mars’ın insanlara uygun olup olmadığını inceleyecekler. Gayet uzun (tam beş dakika) bir sarsıla sarsıla atmosferden çıkma seansı sonrasında gemide bir kaçak yolcu tespit ediliyor. Geri dönüş imkansız ve oksijen de dahil, her şey üç kişilik. Filmin en sıra dışı (ve eğlenceli) yanı, ekibin tek erkek elemanının en dayanıksız kişi oluşu. Başı dönüp kusan o, bavulunu taşıyamayıp yardım alan o.
Anna Kendrick olgun bir genç kadın.
Anna Kendrick olgun bir genç kadın.