05 Aralık 2025, Cuma
25.11.2022 04:30

Elton’la beraber CEO da veda etti

Disney+’ın ilk global naklen yayını olan Elton John konseri sırasında yöneticilerin telefonuna mail düştü: Yeni CEO gelmişti
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Geçen pazar, ABD’de dijital platformlar dünyasını yakından etkileyecek bir gelişme yaşandı. Disney büyük umutlarla 2020’de yeni CEO olarak atadığı Bob Chapek’i görevden aldı ve yerine eski CEO Bob Iger’ı geri getirdi. Aslında tam geri getirme de denemez. İki yıllık bir sözleşme yapmışlar. Iger’ın bu iki yılda, hali hazırda abone sayısını artırmakla birlikte zarar etmeyi sürdüren Disney +’ı düzlüğe çıkarması bekleniyor; sonra da yerini devredecek.
Bir gece ansızın görevden alınan Chapek’in bu yılın haziran ayında sözleşmesini üç yıllığına yenilediği de düşünülürse; hiç beklenmedik bu son dakika gelişmesi duraklama dönemine giren dijital platformlar aleminde önümüzdeki iki yılda nasıl bir etki yaratacak, göreceğiz. Bütün bu ‘onu al, yerine bunu getir’ meselesi, Disney+’ın ilk global naklen yayını olarak günlerdir geri sayımı yapılan Elton John konseri sırasında oldu. Neredeyse tam kadro olarak konserde hazır bulunan Disney üst düzey yöneticileri, gelişmeyi yeni CEO Iger’ın telefonlarına düşen ‘Birlikte iyi şeyler yapacağız’ mealindeki mailinden öğrenmişler. 
Disney+ platformundan naklen yayınlanan ve halen kaydı izlenebilen konsere gelince:

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.