25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
11.11.2022 04:30

“Kraliçenin ölümünden sonra The Crown yüzde 500 daha çok izlendi”

Platformlarda bu haftanın en önemli gündemi The Crown. Dizinin bu sezondaki yepyeni kadrosu gazetecilerle buluştu, diziyi anlattı

The Crown’da Kraliyet Ailesi’nin en zorlu dönemi, 90’lı yılları yepyeni bir kadroyla Netflix’te. Bu kadro, yani Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Dominic West, Elizabeth Debicki ve Johnny Lee Miller, dizinin yayınından bir gün önce Londra’da bir araya gelip, yeni sezonu anlattı, biz de Zoom aracılığıyla basın toplantısına katıldık. İşte toplantıdan satır başları: 

-Bütün oyuncular çekimlerin titizliğinden, ayrıntılara verilen önemden hayranlıkla bahsetti. Dört sezondur dizide ustalaşan kostüm ve dekor görevlileri, ses, lehçe ve vücut dili koçlarının titizliği yeni kadro tarafından şaşkınlık ve hayranlıkla karşılanmış. Herkesin tokalaşması, yürüyüşü, duruşu, hatta ağızlıkla sigara içişi  aylar boyunca çalışılmış. Herkes dizinin kalitesini ve duyduğu gururu ayrı ayrı vurguladı.
Imelda Staunton ve Lesley Manville sık sık dizinin yaratıcısı Peter Morgan’dan ve senaryodan övgüyle söz etti. Bütün dünyanın tanıdığı karakterlerin birer insan olarak çizildiğini, haberlerde izlediğimiz bu insanların gerçekte neler hissettiğinin çok iyi yansıtıldığını, bu nedenle de dizinin bu kadar çok sevildiğini düşünüyorlar.