Mektuplaşmalardan, hele de yazarların, sanatçıların, dönem aydınlarının mektuplaşmalarından doğan kitaplar, benim için edebiyatın en nadide türlerinden biridir. Otobiyografilerin subjektif doğalarının ötesinde, dostlukların olduğu kadar dönemlerin de öykülerini en yakın plandan, iki görüş açısından objektif bir okuma imkanına sahip olur, değme biyografilerin sunamadığı bir ayrıcalığa kavuşursunuz.
Dostluklar demişken, 1970’li yılların Ankara’sında başlayan, araya giren sürgün yıllarıyla pekişen, gücü asla eksilmeyen bir dostluk: Zülfü Livaneli’yle Can Yayınları’nın da kurucusu olan yazar, yayıncı, 2006 yılında kaybettiğimiz Erdal Öz’ün dostluğu… Edebiyat tutkusunu paylaşan iki gençten biri dünya çapında bir müzisyene evrilirken, diğeri Türkiye’nin en önemli yayıncılarından biri haline geliyor; badireler atlatıyorlar, yalnız kalıyorlar ama asla yılmıyorlar. Yıllar içinde de eşine az rastlanır bir dayanışmanın mimarları oluyorlar.
24.05.2024 04:33
Zülfü Livaneli: Hayatım Türkiye’de kültürün yozlaşmasına karşı verdiğim mücadeleyle geçti
Bir sürgün ve dostluk hikâyesi… Sazın Teli Koptu, Zülfü Livaneli-Erdal Öz dostluğunun anılarla, mektuplarla, söyleşilerle, yazılarla kurulmuş hikâyesi olduğu kadar, Türkiye ve Avrupa için bir dönem panoraması da sunuyor
Elif'in Seçtikleri: Oksijen Kitap Kulübü
22 Kasım 2024
Türkiye’nin plastik sanatlar tarihine bakmak
15 Kasım 2024
1.5 milyon fotoğraflık arşivden 125 kare
08 Kasım 2024
İstanbul’un ‘kitap bayramı’ başlıyor
01 Kasım 2024
Rumeli Hisarı yakında eski güzel günlerine dönecek
Tüm Yazıları
25 Ekim 2024