25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
05.05.2023 04:30

Bitkilerle taşınmak

Evi bitki doldurmak kolay, peki ya taşınırken? İşte esas hazırlık orada. Kitapları kolilersin, tabak çanağı da sarar geçersin ama boy boy bitkiler, kıymetli saksılar nasıl taşınacak?

Mart ayının sonlarına doğru temelli Muğla’ya taşınırken neredeyse yüzün üzerinde irili ufaklı bitkim vardı. O zamanlar bu kadar bitki odaklı değildi ortalık. Sorabileceğim, benim kadar bitkisi olan birini de tanımıyordum. Yabancı kaynaklar zengin taşınması öneriyordu hep. Elbiseler için özel üretilmiş kapalı, askılı, kapılı koliler öneren mi istersin, her birini jütlere sar diyen mi istersin? Yok daha neler! Elbette hiç birini dikkate almadım. Ne yaptım, nasıl taşındım, anlatayım.

İlk iş apartman görevlisinden eve en yakın marketin attığı karton kutulardan bulmasını rica ettim. Ve bunu taşınmadan epey önce istedim ki tek seferde o kadar kutu bulamaz isek birikmesi için yeterli vaktim olsun. Yumurta taşınan kolilerin yanlarında tutma yerleri oluyor ve daha dayanıklı oluyor genellikle. Bir de ağır deterjanları taşıyan koliler gayet iş görüyor. Üstelik tertemiz oluyorlar.