02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
26.01.2024 04:30

Giderek daha da ısınıyoruz

Biz Ege’de küresel ısınmayı gayet net fark ediyoruz. Hanımlar beyler, cehenneme gitmek için günah işleyip ölmeye gerek yok, pek yakında hep birlikte cayır cayır kavruluyor olacağız!

Şehirde belki çok anlaşılmıyor ama bulunduğumuz yerden küresel ısınma gün gibi ortada. İlk yıl bahçenin tamamı dona maruz kaldı, Sandras Dağı’na karlar yağdı, yağmurlar bereketli, azmaklar şıkır şıkırdı.
Her yıl sular çekildi, bitkiler daha az donar oldu. Dondan ilk etkilenenlerden biri olan muz bile hâlâ yemyeşil duruyor. İlk sene sobalık odun tüketimimiz cebimizi yakardı. Miktarı kestiremediğimiz için aldığımız odun sezonun ortasında tükenince yaş oduna kalırdık. Sonraki yıllarda odunları sezon başından daha fazla alıp, odunluk yaptırıp stokladık. İki senedir stok bitmiyor, çünkü yakmaya gerek olmuyor.
İlk yıllar, kış aylarında üst katlarda da ısıtma açardık. Geçen kış boya badana esnasında oradaki elektrik panellerini söküp kaldırdık. Kısa süre elektrikli battaniyeyi açar, yatarken kapardık. Onu da kullanmaz olduk.