30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
30.06.2023 04:30

Tente macerası

Bitkileri, ağaçları diktik, bahçe mobilyaları tamam. Eksik kalan tek şey tente

Ev kurmak, yazlık açmak, yaşadıkça revizyonlar yapmak ilk iki sezonu sürükleyici, sonrası sündürülmüş içerikli dizilere benziyor. Diktiğimiz ağaç istediğimiz hızda büyümedi, oturulacak alan cayır cayır güneşte hala. O halde tente yaptırılacak.

Geçen yaz dış mekan minderlerimiz güneş ve yağmurda lime lime olunca elimde örnek kılıflarla sağa sola sorup referans aldığımız bir tenteciye gidip günlerce yanıt alamayıp, yanıt geldiğinde de sıfırdan minder alsak daha ucuza geleceğiyle yüzleşerek internetten kumaş sipariş edip anneme diktirmiştim.

Bu sene tente yaptırmaya karar verdiğimizde bu defa başka birinden referanslı bir tenteciyi aradık. Adam ölçü almaya geldi, bir de ne göreyim, geçen yılki tenteci! Hadi, dedik, bir şans daha verelim. “Siz demirleri yaptırın, ben yapar getiririm” dedi, kabaca bir fiyat verdi, tamam dedik. Demir ayakları yaptırdık ama sadece bir hafta sonra tente fiyatı iki katına çıkmıştı bile. Ekonominin hali belli, kumaş da yerli üretim, verilmiş fiyatın bir hafta içinde iki katına çıkması kabul edilir gibi değil. “Kalsın” dedik.