05 Aralık 2025, Cuma
25.11.2022 04:30

Yağmur hasadı

Gezegenin kaynakları hızla tükenirken, yapılması gerekenler listesinde “su hasadı” öne çıkıyor. Bu kavramı duymuş olabilirsiniz ama neyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, işin uzmanı Emre Rona’ya kulak verin 
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Dünya suyunu çekiyor. Her anlamda. Göç, pandemi, gıda, su derken “krizlerden kriz beğen” bir haldeyiz. Peyzaj isteyenlere su sorunu yaşanacak, bitkilerinizi ona göre seçelim diyorsun, bizim kuyumuz var diyor. Biten o kaynak suları zaten, üstelik hepimizin. Çarçur etme hakkımız yok. Böyle sağa sola söylenirken bir arkadaşımın yağmur hasadı yapmak istemesi ile Emre Rona’yı buldum. Geçen yıl İstanbul Permakültür Kolektifi’nin online düzenlediği yangın sonrası yapılacaklar seminerinde tanışmıştım. Dedim, tam aradığım kişi, üstelik Datça’da yaşıyor. Hemen sorularımı sıraladım.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Fem Güçlütürk
Fem Güçlütürk