16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
25.08.2023 04:30

Sanat eserleri galerilerden taşıp otellere yayılıyor

Bodrum’daki Caresse Otel’in Caresse Art projesinde sanatçı, sanat yönetmeni ve izleyici aracısız bir araya geliyor. Otelin her metrekaresiyle kullanıldığı ‘sanat fuarı’nın ölçeği şaşırtıcı 

Son yıllarda Türkiye’de de öne çıkan art otel (sanat oteli) akımını dikkate alarak, Bodrum’da hayata geçirilen Caresse Art projesini epey önce not aldım. Yaz boyunca açık olan bir sanat etkinliğini ziyaret etmemek olmazdı. Bitez Asarlık mevkiindeki Caresse Otel’e tam da bu niyetle gittim. 

Otelin bahçesinden girdiğimiz andan itibaren farklı disiplinlerden sanatçıların doğal bir tasarımla konumlandırılmış eserleri bizi karşıladı. Kemal Tufan, Mustafa Tuğrul, Tuba Önder Demircioğlu, İlker Yardımcı, Rıfat Baltaoğlu gibi sanatçılara ait eserlerin, mekanın dokusuyla çoktan birleşmiş olduğunu fark ettim. Sonra Caresse Art projesinin kurucusu ve serginin küratörlüğünü üstlenen sanat yönetmeni Elçin Sümer ile otel içindeki yolculuğumuz başladı. Otel misafirleri ve dışarıdan gelen izleyiciye açık olan, kelimenin gerçek anlamıyla bir ‘sanat fuarı’nın tasarlanması, hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir olmasıyla ilgili bazı detayları öğrenme fırsatı buldum.