16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
28.07.2023 04:30

Söz gönlümüze düştüyse başlatır heceleri

Birsen Tezer’in son albümü Kağıttan Kaptanlar yayınlandığı günden beri ‘başucumdaki albüm’ oldu. Ne güzel ki, denk geldi, Çeşme Altınyunus’taki konserine gitme şansı buldum

En sıcak Çeşme gecelerinden birinde, daha ilk andan itibaren içimiz serinledi. Şarkıların büyüsü, sözlerin gücü, müziğin niteliği aldı götürdü üzerimizdeki yükü. Hem eskilerden hem yenilerden Birsen Tezer şarkılarıyla, ara ara dinleyicisinin isteklerine göre de şekillenen bir repertuvar oluştu. 

İlk albümünden ‘çal kapımı, ister huzurlu ister huzursuz’ diyerek karşıladı bizi, ‘ya da nasıl isterseniz’ diye ekledi. Yeni albümünden Kağıttan Kaplanlar ile devam etti. Adıyla bile çoğumuzun ruh haline karşılık geldi bu şarkı. Birsen Tezer kendi yaşadıklarından yola çıkarak hepimizin meselesini anlatıverdi bu şarkının sözlerinde. Biz de, ‘şimdi biraz sessiz, belki biraz huysuz, vazgeçmeden hala oyundan uzakta’ kaldıysak, yüreğimizde karşılık buldu bu sözler. Sonrasında her şarkıda bir başka hikayeye uzandık. Değirmenler ile Ortaçgil’e, Hoşgeldin ile Hüsnü Arkan’a selam gönderdik.

Uzun yıllardır yol arkadaşları Gürol Ağırbaş, Derin Bayhan, Emre Tankal, Tunç Öndemir’in solo performansları anlatılmaz yaşanırdı. 27 senedir aynı sahneyi paylaştıkları Tunç Öndemir ile geleneksel düetlerini Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey ile icra ettiler. Final, Tezer’in kanunu eşliğinde çalınan Aşk Bu Değil’in o en özel yorumuyla oldu.