Tiyatroda bir kırılma döneminden geçiyoruz. Hem küçük bütçeli oyunların hem de yapım tiyatrosu diyebileceğimiz oyunların sayılarında yoğun bir artış var ancak küçük bütçeli yapımların salonlarının dolduğunu söylemek çok da mümkün değil. En dikkat çekici olan ise -fısıltı gazetesinde- yüksek bilet fiyatlı oyunların dolduğu, ‘görece’ düşük fiyatlı oyunların boş kaldığının konuşuluyor olması. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü haftasında tiyatronun farklı konumlarında yer alanlara görüşlerini/deneyimlerini sorduk.
29.03.2024 04:37
Tiyatroda pahalı oyunlar doluyor, uygun fiyatlılar boş mu kalıyor?
Ünlü oyuncularla özel bir deneyim vaat eden tiyatro oyunları yüksek bilet fiyatlarına rağmen ilgi çekiyor. Küçük bütçeli oyunlar ise çok seyirciye ulaşmak için büyük salon kiralarını göze alamıyor. Dünya Tiyatrolar Günü haftasında sorduk: Türkiye’de tiyatro gerçekten altın yılını mı yaşıyor?
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Bebekler ve çocuklar tiyatroya!
14 Kasım 2025
Ne burada ne orada; Dünyada
31 Ekim 2025
Kadınlar sahnede nasıl görünüyor ya da görünemiyor?
26 Eylül 2025
İstanbul’da perde açmaya hazırlanan 37 tiyatro oyunu
Tüm Yazıları
12 Eylül 2025