Yeni ekonomi ve Merkez Bankası yönetiminin ilk icraatları görülürken, piyasa aktörleri nasıl bir makro çerçevenin kurgulandığını anlamaya çalışıyor. İlk izlenimler bana göre önceki yazılarımda aktardığım görünümü destekliyor. Hatırlanacağı gibi, son yılların “tam finansal baskılaması” ile “serbest piyasa dinamiklerinin görece etkin çalıştığı eski dönemlerin karışımından oluşan” yeni bir düzene geçmiş olduğumuzu ve karma bir ekonomik sistem olarak adlandırdığım bu çerçevenin uzun bir süre bizimle olacağını vurgulamıştım. Bunun ise daha yargısal ve duruma göre bir yönetim tarzına işaret ederek piyasa oyuncuları açısından belirsizliği artırdığını, daha da önemlisi piyasa fiyatlamasını çok ama çok zorlaştıracağını belirtmiştim.
07.07.2023 04:42
Alla Turca kur rejiminde yeni safha
Yeni ekonomi yönetiminin kur politikasına ilişkin verdiği ilk sinyaller serbest dalgalı kurdan çok uzak, şeffaf olmayan, karma bir kur rejiminin uygulanacağını düşündürüyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Kasım enflasyonu zafer ilan etmemize yeter mi?
05 Aralık 2025
Hasta ölümden döndü aynı ilaçlara devam
28 Kasım 2025
Hazine’nin piyasalara “can suyu” planı
21 Kasım 2025
Dezenflasyon süreçlerinde 7 büyük günah
14 Kasım 2025
Bu yıl da olmadı önümüzdeki yıllara bakacağız
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025