05 Aralık 2025, Cuma
14.02.2025 04:30

Döndük dolaştık aynı noktada tıkandık

2025 yılı TÜFE tahmininin kasımda 7, şubatta 3 puan yukarı revize edildiği bir ortamda işler zorlaştı. Ben de yıl sonu TÜFE beklentimi %30.2’ye, politika faiz tahminimi de %32.5’e çekiyorum
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Ocak ayı enflasyonunun %5 ile beklentilerin çok üzerinde gelmesi ile piyasalarda bozulan moraller, Merkez Bankası’nın yılın ilk Enflasyon Raporu’nda (ER) yıl sonu tahminlerini 3 puan yukarı çekmesiyle bir darbe daha yedi. Bu gelişmeler tahvil getiri eğrisini yukarı doğru kaydırırken, önceki yazımda değindiğim son dönemde sunduğu yüksek getirilerle yatırımcı açısından cazip hale gelmeye başlayan borçlanma araçları fonları (BAF) açısından faiz riskinin ne demek olduğunu hatırlatan bir gelişme oldu.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Haluk Bürümcekçi
Haluk Bürümcekçi