05 Aralık 2025, Cuma
19.08.2022 04:30

Son büyük krizden çıkarılan siyasi derslerin mali etkileri

Erdoğan liderliğindeki AKP’nin 2001 Krizi'nden çıkardığı en önemli dersin iç ve dış şartlar ne olursa olsun mali imkanları güçlü tutma olduğu rahatlıkla görülüyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Geçen yılın son ayında kurların aşırı yükselmesi ile devreye alınan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına yönelik güzellemeler en son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kur garantili milli paradan bahsediyoruz ama bunu hazmedemiyorlar. İktisatçıların bazıları sahiplerine yaranmak için programımızı kötülüyor” açıklaması ile devam ederken, son veriler dolar kurunu 18 seviyesinin altında tutabilmek için bu yıl sadece devlet bütçesinden 60 milyar TL’nin üzerinde tasarruf sahiplerine servet transferi yapıldığını gösteriyor. 

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Haluk Bürümcekçi
Haluk Bürümcekçi