Gelecek, geliyor, geldi derken e-ticaret patlamasının tam içinden geçiyoruz. İnternetten alışveriş hep yeni ve modern bir şeymiş gibi dursa da aslında artık ‘eskimeye’ başladı bile. 1995’te kurulan Amazon 27 yılı devirdi. Bugün o Amazon, dakikada 7 bin 400 ürün satarak sahibini çoktan dünyanın en zengin insanı yaptı. Pandemi döneminde dünyada altın çağını yaşayan ‘internetten alışveriş’ Türkiye’de de büyümesini tam gaz devam ettiriyor. Morgan Stanley’nin geçen ay yayımladığı Küresel e-Ticaret Büyüme Tahminleri raporuna göre 2019’da yüzde 17 olan internetten alışverişin payı bu yılın sonunda yüzde 22’yi aşacak. Dünyada bugün 3,3 trilyon dolarlık değere ulaşan e-ticaret işlem hacminin 2026’da 5,4 trilyon dolara kadar yükselebileceği belirtiliyor. Türkiye’de ise bu konuda elimizde Ticaret Bakanlığı ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin (ETİD) paylaştığı veriler var. Buna göre Türkiye’de 2021 yılında e-ticaretin hacmi 381 milyar TL olarak gerçekleşti. Sipariş sayısı ise yüzde 46 artışla 3 milyar 347 milyon adet oldu. Yani bir alışverişin ortalaması yaklaşık 110 TL. Her geçen gün Trendyol, Hepsiburada, Getir gibi markaların hayatımızdaki yerinin artması ve fiyatların enflasyon nedeni ile çok hızlı yükselişi, bu yıl toplamda 1 trilyon liralık işlem hacmini getirecek gibi.
05.08.2022 04:30
Alışveriş hazzının bir ‘tık’ fazlası alışverişi online olarak yapmak
Dijital çağda e-ticaretin patlama yaptığı yılları yaşıyoruz. Hele pandemi sonrası online alışverişin zirve yapmasına onlarca sebep sayabiliriz. ‘Hazzın geciktirilmeden hemen tatmin edilmesi’ de bunlardan biriymiş…
Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL
Aboneyseniz
üye
girişi
yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim
Dijitalleşme devrimiyle ekranların esiri olduk!
03 Ocak 2025
Teknolojinin duygusal boyuta geçeceği bir yıl
27 Aralık 2024
Dijital çağın şarj sorunu ajanların bile derdi oldu
20 Aralık 2024
Ve artık ‘arama’ yerine ‘sorma’ dönemindeyiz
13 Aralık 2024
Bilgi obezitesi, karar felci
Tüm Yazıları 06 Aralık 2024