Türkiye Otomobil Girişim Grubu, kuruluş döneminden beri büyük harflerle yazdığı kısaltması Togg’u artık küçük harflerle yazıyor. CEO Gürcan Karakaş medya mensuplarıyla buluştuğu toplantıda bu değişimi şöyle özetledi: “Dijital çağın gereği olarak kullanıcısına tepeden bakmayan bir ‘teknoloji’ şirketiyiz. Tüketiciye kulak veren, iletişime açık bir marka olarak da müşteri ile aynı tonda konuşmak için artık adımızı küçük harflerle yazıyoruz.” Togg’un yönetim kurulunu oluşturan iş insanları da ittifakla “Bu işi bir otomobil projesi olarak değil, bir ‘teknoloji’ projesi olarak gördükleri için” ortaklıkta yer aldıklarını anlattı. Hatta Ahmet Nazif Zorlu ve Tuncay Özilhan, “Eğer Togg içten yanmalı klasik motorlu bir otomobil projesi olsa bu işe asla girmezdik” diyor. Yani işin heyecan verici tarafı halen emekleme döneminde olan elektrikli araç sektörüne ‘zamanında’ girmiş olmak.
31.12.2021 04:40
Bir ‘elektriklim’ olsa şarjı da hiç bitmese!
Yerli otomobil Togg’un bataryası tam 520 kilo. Temsa’nın elektrikli otobüs bataryası ise 6 ton. Fakat bu teknolojinin en iyi tarafı aracı aldıktan sonra periyodik bakım mecburiyeti ortadan kalkıyor
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Biz haber alalım diye Elon zarar mı etsin!
05 Aralık 2025
Cehaleti ödüllendiren algoritma ekosistemi
28 Kasım 2025
YZ’nin favori kaynağı ‘Reddit Kıraathanesi’
21 Kasım 2025
Kuantum Kıyamet Saati (Bitcoin için tehlike mi?)
14 Kasım 2025
Grokipedia ile ‘gerçek’ yerine ‘kodlanmış’ bilgi
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025