19 Mart 2024, Salı
15.10.2021 04:30

Makyajda yeni bakış açısı

Klasik çizgilerin dışına çıkan eyeliner denemeleri belki 60’lardan beri ilk kez bu kadar popüler oldu. Paris’teki defileler yeni dönemin gözdesinin eyeliner olacağının kanıtı

Dudakların bir süreliğine maskelerin ardına gizlenmesi, son sezonlarda moda haftalarının makyajda daha çok gözlere yönelmesine sebep oldu. Genellikle yüzün geri kalanı yalın bırakılarak yapılan ve böylece yüzde bir aksesuar gibi taşınan göz makyajları arasında favorim binbir türlü şekilde uygulanabilecek, her stile uyum sağlayabilen klasiğin dışında eyeliner çizgileri. Geçtiğimiz hafta sona eren Paris Moda Haftası’nın güzellik kreasyonları arasında beni ve sonbahar görünümleri için yeni fikirler arayanları yenilikçi çizgilere ikna edecek parlak fikirler vardı. İlkbahar 2022 defilelerinden Dior’un minimal ve karakterli çift çizgisi denenecekler listemin başında geliyor. Makyaj artisti ve Dior Makeup’ın kreatif direktörü Peter Philips, herkese yakışacağını söylediği bu makyaj için siyah eyeliner ile alt ve üst kirpik diplerinin ortasından başlayan ve çok az uzayan birer kısa çizgi çekti; göz kapaklarına ise ten renginden birkaç ton koyu bir far uyguladı. Dior’un hem gündüz, hem gece rahatlıkla kullanılabilecek bu modern görünümü eyeliner’a yeni başlayanları bile zorlamayacak, pratik bir seçim. Yine modern ve yenilikçi ama daha baskın bir alternatif arayanları ise Courrèges defilesine alalım. Makyaj sanatçısı Anthony Preel, Courrèges için iki tezat çizgiden oluşan bir makyaj tasarladı. Göz kapağındaki ultra kalın çizgi ile alt kirpik dibinin biraz altına çizilen çizgi arasındaki ince denge, bu makyajı dikkate değer kılıyor. Yaratıcı işlerini büyük bir ilgi ile takip ettiğim makyaj artisti Cécile Paravina’nın Koche’de yaptığı abartılı uzunluktaki siyah eyeliner ise göz pınarından başlayıp neredeyse şakaklara uzanıyor. Yüzün geri kalanı yine sade; dikkat yalnızca gözlerde. Güzellik ilhamını sokaklardan ve 70’ler, 80’ler ile 90’lardan alan Valentino’da siyahın asi bir uygulamasını gördük. Pat McGrath’in 96 modelin hepsine ayrı bir makyaj görünümü yaptığı defilede modaevinin kendi makyaj markası ürünleri ilk kez kullanıldı. 

Kışın karanlığına neon

Kışın soğuk ve karanlık günlerinde ruh halimi canlandırmak için de Chloé’nin neon turuncu eyeliner’ını denemeyi planlıyorum: Çizgiyi makyaj artisti Hannah Murray’nin yaptığı kadar uzun tutmadan ama aynı onun yaptığı gibi, gözün bitimi ile aynı hizada. Bu rengin çıkış noktası ise oldukça ilginç: Murray, modaevinin geri dönüştürülmüş terliklerden yapılan ayakkabı tasarımlarından esinlendi. Bir başka renk önerisi ise Rochas defilesinde Lucie Pieroni’den geldi. Modellerin gözlerinin altına ince uçlu bir fırça ile çekilen pembe, saks mavisi ve kırmızı çizgiler önümüzdeki yılın festivallerinde yapmak için eğlenceli ve basit bir makyaj oyunu. Ben ve gözlerim tüm denemelere açık ve hazırız!

Çizgili takım

Makyaj denemelerine başlamadan bu ürünlere göz atabilirsiniz. 

  • Rare Beauty Perfect Strokes Mat Likit Eyeliner, 269 TL Sephora’da
  • Nars Climax Liquid Eyeliner, 295 TL
  • M.A.C 210 Eyeliner Fırçası, 199 TL
  • Shisedio Burgundy Microliner, 290 TL