Yıllar yıllar önce bir güzellik yarışmasında “jüri üyesi” iken, ön elemeye katılan genç kızların hemen hepsinin, “en son okuduğunuz roman” sorusunu “Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği” diye yanıtladıklarını fark etmiştim.
19.01.2024 04:30
Acıların kadınında bizi çeken şey nedir?
Frida Kahlo’nun Türkiye’de popüler bir kültür ikonuna nasıl dönüştüğü bir gizem. Frida’nın Meksika’daki evini gezerken de “Yeni Türkiye’nin itilmiş ve ötekileştirilmiş kentli Türkleri, Frida’nın şahsında kendi acılarını mı ifade ediyorlar” diye düşünmeden edemedim
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Mutlu evliliğin formülü: Biraz nefeslenin!
05 Aralık 2025
Mrs. Playmen’le kesişen yollarımız...
28 Kasım 2025
Öpüşmenin tarihi değişti ama eylem hâlâ aynı
21 Kasım 2025
Kurgucinselliğe hazır mısınız?
14 Kasım 2025
Gidiyorlar: Bir nefes oksijen için!
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025